Minestrone(soep) van verse groente met Parmezaanse kaas
SpecialsMinestrone is een heerlijke soep voor in de winter. Een kleine beetje knoflook toevoegen aan de soep geeft ook een heerlijke smaak. Serveer de soep met stevig brood of croutons.
Minestrone(soep) van verse groente met Parmezaanse kaas
Ingrediënten (4 tot 6 personen)
1,5 liter verse groentebouillon
350 gram vastkokende aardappelen
1 grote winterpeen
1 prei
2 stengels bleekselderij
1 courgette
3 rijpe tomaten (bij de kroon insnijden)
1/2 bloemkool
300 gram verse gegaarde witte bonen (eventueel uit een pot of blik)
50 gram Parmezaanse kaas
1 eetlepel verse pesto
10 blaadjes verse basilicum
Zout en verse peper uit de molen
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook, schil en snijd de aardappelen in mooie gelijkmatige blokjes en voeg deze toe aan de bouillon. Snijd de winterpeen, bleekselderij, courgette, bloemkool en prei in mooie gelijkmatig stukken, was dit allemaal zorgvuldig en kook dit allemaal ook mee. Leg de tomaten kort in kokend water, spoel ze koud en verwijder het velletje. Voeg, als alle groenten bijna gaar zijn, de uitgelekte gegaarde bonen en tomaat toe aan de soep en kook ze nog ongeveer 15 minuten mee. Breng de soep op smaak met zout en peper uit de molen. Roer vlak voor het opdienen de pesto, basilicum en kaas erdoor.