Krystkuier in Damwâld vanuit dorpshuis Krúswei

Cultuur


DAMWALD - Op vrijdagavond 22 december vanaf 18.30 uur start de eerste Kerstkuier vanuit het dorpshuis De Krúswei in Damwâld. Vanaf 18.30 is iedereen die wil meelopen van harte welkom.

De Kerstkuier van Damwâld is bijna drie kilometer lang. Deelnemers betalen twee euro. Kinderen beneden de twaalf jaar mogen gratis meedoen. Iedere deelnemer ontvangt een bon, die na afloop in de Krúswei kan worden ingeleverd voor glühwein of chocolademelk.

Vanuit de Krúswei worden de deelnemers muzikaal door leden van Brassband EZG het donker ingestuurd. Onderweg zijn er voorstellingen. Bij Van Eck is een koortje van de Pilgrims. Vuurkorven geven de route aan.

Laat je verrassen tijdens de Kerstkuier in Damwâld

Aan de Efterwei volgt de ene verrassing na de andere. Bij Wâldgrien is een levende Kerststal. Bij Hielke en Anneke Zwaagstra wordt een waargebeurd kerstverhaal verteld, dat heeft plaatsgevonden op de Burgumer mar. Bekijk het filmpje achter de foto om te horen wat de organisatie je daarvan alvast wil verklappen.

De kerstkuier gaat verder over het voetpad richting het winkelcentrum, waar enkele herders op schapen passen. In het winkelcentrum is ook actie: hier zingen de Kersterren uit Grou. Eén van de kerststerren heeft een band met Damwâld. Zij zingen voor het goede doel. U kunt geld geven voor waterpompen in Gambia. Het gaat over water dat goed is voor ons en ook voor de mensen en kinderen uit Gambia.

Afsluiting met film

Daarna lopen de deelnemers via de Bûterblom naar de Hervormde Kerk, waar ook kerstliederen gezongen worden. Hier zingt het shantykoor de Swemmersjongers. Na de Swemmersjongers volgt de laatste etappe, terug richting de Krúswei.

In de grote zaal kan de jeugd nog genieten van een kerstfilm die wordt gedraaid vanaf 20.45 uur.

Actueel

Pro-Actief