TOECK bedenkt slimme oplossingen voor nieuwbouwwoningen

Zaken Zakelijk

TIMM, TOMM en TESS, drie woonconcepten van TOECK



DRACHTEN - TOECK is een ingenieursbureau en concept- en planontwikkelaar met een bovengemiddelde ambitie. "Met een team van technici en ontwerpers werken we aan het ontwerpen en tekenen en realiseren wij aantrekkelijke woningen.

TOECK ontwikkelt woningbouw van particuliere op maat woningen tot aan stedenbouwkundige plannen met projectwoningen. Aan het woord is Dennis Heins, directeur van TOECK in Drachten. "Begin 2018 gaan we verhuizen naar een eigen pand in Burgum", vertelt hij over het bedrijf dat ruim vier jaar geleden van start ging in een huurpand op de Lavendelheide in Drachten. "Wij verhuizen naar een stijlvol gebouw; het pand naast Apuls op de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg".

Een scala aan mogelijkheden
Particuliere klanten kunnen op afspraak binnenlopen om van gedachten wisselen over hun droomhuis. Daarnaast zet de projectontwikkelaar van TOECK conceptwoningen in op projectmatige woningbouwplannen. Ook biedt TOECK een breed pakket aan diensten aan bouwers en andere ontwikkelaars. TOECK heeft alle technische en commerciële kennis in huis om het juiste plan bij de gestelde opgave te maken.

"Het bijzondere bij ons is dat commerciële, technische en creatieve mensen met elkaar samenwerken. Daaruit ontstaan innovatieve oplossingen voor woningbouw. De kennis van bouwkundig tekenaars, financieringsdeskundigen en constructeurs wordt bij ons gecombineerd met een gemeenschappelijk doel; kwalitatief hoogwaardige woningen te ontwikkelen en te realiseren."

Slimme woonoplossingen
De letters in de bedrijfsnaam TOECK verwijzen naar het Friese woord 'tûk' (slim) en vormen een afkorting van de woorden 'toekomstgericht', 'oorspronkelijk', 'energiebewust', 'constructief' en 'kostenbewust'. "Deze termen hebben betrekking op onze producten. Wij hebben bijvoorbeeld de TIMM-woning. Dat is een betaalbare starterswoning die woonklaar wordt opgeleverd met keuken, laminaat en afgewerkte wanden", vertelt Dennis Heins.
'Tûk' daaraan is dat dit concept aansluit bij de huidige financieringsmogelijkheden. TIMM wordt compleet opgeleverd waarbij de kosten voor laminaat en stoffering worden meegenomen in de hypotheek. Hiermee is de woning weer een stuk aantrekkelijker voor de starter.

Mooi duurzaam
Tûk aan de concepten van TOECK is ook dat er qua duurzaamheid aan meer is gedacht dan alleen materiaalkeuze en energiezuinigheid. "Ook het esthetische aspect vinden we van belang." In de jaren dertig werden woningen met grote zorg ontworpen met een rijkdom aan detail en verfijning. "De stijl van deze huizen is daarmee zo tijdloos dat veel mensen dit nu nog steeds heel mooi vinden", verduidelijkt Dennis Heins. "Dat men deze woningen na tachtig jaar nog aanpast aan de huidige eisen is in onze optiek ook duurzaam." TIMM is ontworpen met de waarde 'betaalbaar' als uitgangspunt. We hebben echter niet beknibbeld op de buitenkant. De huizen zijn mooi om te zien en daardoor behouden ze hun waarde."

Integrale aanpak
Tûk aan de concepten en plannen die TOECK ontwikkelt is de manier waarop constructies, installaties, kennis van de markt en financieringen zijn geïntegreerd tot esthetisch aantrekkelijke producten. Een kostenbewuste manier van bouwen, het ontwikkelen van het juiste product op de juiste plaats en een aantrekkelijke vormgeving van het product vinden plaats onder één dak.  TOECK zit aan tafel met gemeentes en ontwikkelaars en werkt voor en met bouwbedrijven. Particulieren en particuliere collectieven weten hun weg ook te vinden naar TOECK.

"Ons brede aanbod aan diensten en producten maakt ons toegankelijk en aantrekkelijk voor vele verschillende partijen in de bouwwereld. Op een actieve wijze proberen wij bewoners overheden en andere partijen bij elkaar te brengen. Zo werken we op dit moment aan een 'startersknop' op onze website. Daarmee kunnen starters op de woningmarkt hun woonbehoefte per regio kenbaar maken. Wij verwachten een goed beeld te krijgen van deze behoefte zodat we met de resultaten een zinvol gesprek met overheden kunnen aangaan met als doel behoefte en aanbod nóg beter op elkaar af te stemmen." 

Kijk voor meer informatie op www.toeck.nl of bel naar 0512 744030.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 14 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 15 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 17 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 17 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 18 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 19 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 19 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 20 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 22 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 22 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 23 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00