Familie Couperus blij met service van Mezutec

Zaken Zakelijk

HARKEMA - Mezutec Waterzuiveringssystemen b.v. levert waterontharders voor de zakelijke en particuliere markt. De ontharders filteren diverse vervuilende stoffen als kalk en magnesium uit het water, waardoor kalkaanslag in de badkamer wordt voorkomen, en apparatuur langer meegaat. Ook blijkt uit vele reacties van de klanten dat het filteren van het water positieve effecten heeft bij een droge huid of andere huidproblemen. Het gezin van Sjoukje Couperus uit Harkema werd in het voorjaar klant bij Mezutec. In dit interview vertelt ze over haar ervaringen met het bedrijf.

Wat waren uw beweegredenen om een waterontharder aan te schaffen?

"In mijn omgeving hoorde ik enthousiaste ervaringen over de apparaten. Sommige collega's en kennissen hadden een waterontharder geïnstalleerd en van hen hoorde ik over de voordelen ervan. Ik had altijd een gruwelijke hekel aan die ontsierende kalkdruppels op onze douchedeur en hoorde dat die met een ontharder verleden tijd zouden zijn. Dat was een belangrijke motivatie. Daarnaast vond ik het een groot voordeel dat apparatuur langer meegaat doordat het water zuiverder is."

Waarom koos u voor Mezutec?

Ik kende Mezutec omdat het een sponsor is van de lokale voetbalclub waar ik penningmeester van ben. De club had last van teveel kalk in de leidingen bij de kantine, en schafte een waterontharder aan.

Daarna ben ik zelf ook op onderzoek uitgegaan. Ik ontdekte dat Mezutec een goede prijs-kwaliteitverhouding bood en besloot met ze in zee te gaan."

En hoe is dat bevallen?

"Heel goed! Ik ben vooral zeer te spreken over het feit dat er direct iemand langskwam om de situatie ter plekke te bekijken en advies te geven over de verschillende types. Er werd aangegeven dat ook het water buiten makkelijk aangesloten kon worden op de ontharder, een extra voordeel!

De installatie verliep probleemloos, en toen wij toch nog de locatie van de ontharder wilden wijzigen van de bijkeuken naar de kelder, was dat geen enkel probleem. Alles werd netjes achtergelaten."

En na de installatie?

"De ontharder werkte meteen. Het water is sindsdien heerlijk zacht en de douchedeur is schoon! De handdoeken, die ik altijd op de lijn hang te drogen, zijn zachter. Ook bij de voetbalkantine zijn de kalkproblemen opgelost.
Na een tijdje kwam er iemand langs om monsters van het water te nemen, zodat we er zeker van konden zijn dat de ontharder zijn werk deed."

Nog problemen gehad met de ontharder?

"Nee, helemaal niks. Ik ben heel blij! Ik zei laatst nog: hadden we dat maar veel eerder gedaan. Het apparaat staat in een hoekje in de kelder en ik merk er helemaal niks van. Ook is er vrijwel geen onderhoud nodig. Mijn man vult elk half jaar ongeveer het zout bij, maar dat is dan ook alles. Toen het zout onlangs op was, dat was ook nog midden in de bouwvak, schrok ik wel even. Maar nadat ik een mailtje had gestuurd, kwam diezelfde middag Annamarie van der Bij van Mezutec het erf oprijden om een zak te brengen."

Wilt u ook fluweelzacht water, apparatuur die langer meegaat, minder schoonmaakwerk en een zachte huid? Neem contact op met Mezutec via 0512-544101 of mail naar info@mezutec.nl.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 8 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 9 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 11 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 11 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 12 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 13 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 13 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 14 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 16 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 16 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 17 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00