Glasvezel voor alle dorpen in Tytsjerksteradiel.
Glasvezel voor alle dorpen in Tytsjerksteradiel. Foto: Ingezonden

Alle dorpen in Tytsjerksteradiel krijgen glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk

Algemeen

DELTA Netwerk gaat in Tytsjerksteradiel glasvezel aanleggen. Na het verstrijken van de verlengde campagne worden naast de eerder aangekondigde dorpen Tytsjerk, Suwâld en Hurdegaryp ook de overige dorpen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Voldoende inwoners hebben zich aangemeld en in de 2e helft 2023 wordt er gestart met de schouw door de aannemer. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen de inwoners en ondernemers die nog geen abonnement hebben afgesloten, tot 28 februari de gelegenheid om zich alsnog aan te melden zonder dat er aansluitkosten worden gerekend 

Sybryn Hettinga, projectmanager bij DELTA Netwerk, legt uit: “We zijn heel blij dat het gelukt is. De drie dorpen Tytsjerk, Suwâld en Hurdegaryp hadden de doelstelling al gehaald en zijn eerder aangekondigd. Nu is er ook in de overige dorpen genoeg animo voor de aanleg van glasvezel. Het is voor iedereen hier heel fijn dat alle inwoners van Tytsjerksteradiel aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Grote inzet en steun van de dorpsbelangen en verenigingen

Hettinga vervolgt: “Mede dankzij de grote steun en inzet van de ambassadeurs van de lokale dorpsbelangen en verenigingen is het gelukt de doelstelling te halen. Deze partijen hebben de schouders eronder gezet en daarmee ook inkomsten voor lokale projecten opgehaald. Fantastisch en een verklaring voor dit hele mooie resultaat. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, gaan wij achter de schermen verder met de voorbereidingen voor de start van de aanleg met de aannemer. De inwoners kunnen het traject blijven volgen via deltanetwerk.nl. Zodra de aannemer start met de schouw, het langsgaan bij alle inwoners om samen te kijken waar en wanneer de aansluiting geplaatst kan worden, krijgen de inwoners opnieuw bericht.  


Gratis glasvezel voor álle inwoners 

Maar let op, een glasvezelaansluiting alleen geeft nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen ze dit voor 28 februari 2023, dan is de aansluiting helemaal gratis profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders.” 

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Elke maand komen er ca. 30.000 aansluitingen bij. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobile telefonie.

Actueel

Afbeelding
Oude Rabobank officieel omgedoopt tot gezondheidscentrum De Bank Burgum Algemeen 38 minuten geleden
Afbeelding
Vwo-leerlinge Marije Reitsema van het Lauwers College Buitenpost alleswinnaar van de Klassieke Olympiaden Algemeen 44 minuten geleden
Afbeelding
Officiële opening Ruurd Wiersma Museum uitgesteld Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Fietspad over Afsluitdijk 2 juli open voor Waddentocht De Luchtfietsers Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Vorig jaar 13% meer boetes in Friesland voor rijden onder invloed Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afvalparade tijdens Grote Rekendag Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
(video) Zijn dit de toekomstige bruggenbouwers, bouwvakkers of automonteurs van Friesland? Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Dubbelconcert door vocal groups Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Quatrebras van donderdag 30 maart 09.00 uur tot en met zondag 2 april 17.00 uur afgesloten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Museum Dokkum viert 60-jarig jubileum in Admiraliteitshuis Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Fiets mee over Friese klinkerwegen Algemeen gisteren
Afbeelding
Fondsenforum voor de Friese Mienskip Algemeen 29 mrt., 09:30
Afbeelding
(video) Het Veenhoop Festival is een feest voor alle generaties Algemeen 29 mrt., 08:30
Afbeelding
(video) In klassieke vervoering: muzieklezing Rachmaninov Algemeen 29 mrt., 07:30
Afbeelding
College van Dantumadiel stelt voor energietoeslag uit te breiden Algemeen 28 mrt., 19:19
Afbeelding
Open Huis met Grote Opruiming in Hallum Algemeen 28 mrt., 16:00