Zwemmers van DZ&PC Drachten.
Zwemmers van DZ&PC Drachten. Foto: ingezonden

Zwemmers DZ&PC excelleren op Nederlandse kampioenschap

Algemeen Sport

Afgelopen weekend stonden de Nederlandse kampioenschappen zwemmen voor junioren op het programma in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. De negen juniorenzwemmers van DZ&PC Drachten zwommen in een sterk veld naar prachtige podiumplaatsen en persoonlijke records.

Podiumplaatsen waren er voor Frouke Ludwig en Senna Hof van DZ&PC. Frouke zwom op de 400 meter wisselslag naar een persoonlijk record en eindigde op een prachtige derde plaats. Op de 200 meter rugslag zwom ze de concurrentie op een grote afstand en behaalde daarmee de Nederlandse titel. Ook op de 100 meter vlinder zwom Frouke naar een goede tijd, in een snelle race met een fors persoonlijk record moest ze net genoegen nemen met een vierde plaats. Bij de 100 meter rug bemachtigde ze de derde plaats.

Senna Hof zwom op de 200 meter schoolslag naar een bronzen medaille en verbeterde zijn tijd met ruim een halve seconde. Naast de 200 meter schoolslag excelleerde Senna op de 100 meter vrij en haalde in totaal bijna twee seconden van zijn persoonlijk record af. Zondag stond voor Senna de 100 meter schoolslag op het schema, in een harde race waarbij de concurrenten er gelijk als een speer vandoor gingen bleef Senna goed bij en zwom hierdoor naar een bronzen medaille.

Naast Senna en Frouke zwommen er nog zeven junioren naar prachtige tijden op de door hun gezwommen afstanden. Tieme Wiersma zwom op de 100 meter rugslag in de finale naar een prachtige tijd en verbeterde daarmee zijn tijd met ruim een halve seconde ten opzichte van de voorronde.

Als afsluiter van de verschillende dagen stond er de estafette voor jongens tot 16 jaar op het programma. Op de vier keer 200 meter vrije slag zwommen de jongens van DZ&PC (Tieme, Niek, Jere en Senna) op vrijdagavond naar een vierde tijd. Op zaterdag herhaalden de jongens van DZ&PC dit kunststukje en zorgden voor een bloedstollende race waarbij ze op driehonderdste van een seconde net naast het eremetaal grepen. De race op zondag verliep ook goed, de jongens behaalden hier in een sterk bezet veld een knappe zesde plaats.

In het klassement van de junioren 1 en 2 zwom Damir Mustafic prachtige races. Hij kan dan ook tevreden terugkijken op een goed toernooi. Ilse Wiltjer, ook uitkomend in de junioren 1 en 2 categorie bij de meisjes, zwom naar een knappe derde plaats in het vrije-slag-klassement. 

De zwemclub kijkt terug op een prachtig toernooi waarbij de juniorenzwemmers boven zichzelf zijn uitgestegen met een flink aantal persoonlijke records.

Afbeelding
Opnieuw Friese paardenkalender voor kankeronderzoek Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Deel je foto met je favoriete huisdier Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Ben jij de toekomstige Epke Zonderland? Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Kom ook naar de Museumnacht in het Kazemattenmuseum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt bij de Tropische Kas te Beetsterzwaag Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
30 musea open op tweede Museumnacht FRL Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Metaalregio Fryslân start met een metaalmiddag in Burgum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Twee topnummers tijdens de Jouster Merke draverijen in Joure Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Werkervaringsproject van start in De Kruidhof Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Spectaculaire avond tijdens Museumnacht in Museum de Grutterswinkel te Leeuwarden Algemeen 26 sep., 19:00
Afbeelding
Concert Vocation Grijpskerk staat in het teken Händel Algemeen 26 sep., 17:00
Afbeelding
€ 210 miljoen extra voor isolatie en warmtepompen Algemeen 26 sep., 15:00
Afbeelding
Busje volledig uitgebrand op N361 bij Wetsens 112 26 sep., 14:22