<p>De twee jongerenwerkers van Place2B in Drachten, Margriet Balk (links) en Domenica van de Geer (rechts). Domenica wil de hulpverlening aan jongeren verbeteren en zamelt zaterdag donaties in voor MIND door mee te doen met de actie &#39;Last Man Standing&#39;.</p>

De twee jongerenwerkers van Place2B in Drachten, Margriet Balk (links) en Domenica van de Geer (rechts). Domenica wil de hulpverlening aan jongeren verbeteren en zamelt zaterdag donaties in voor MIND door mee te doen met de actie 'Last Man Standing'.

(Foto: Actief Media)

Aandacht voor jongeren met psychische klachten

DRACHTEN - Bij jongerencentrum Place2B in Drachten worden tot en met vrijdag allerlei activiteiten georganiseerd rond het thema ‘fysieke en geestelijke gezondheid’.


Woensdagavond vertelt Teakwondo-kampioen Samira El Idrissi uit ervaring hoe je met doorzettingsvermogen ver kunt komen. Vrijdagmiddag is er een bootcamp en ‘s avonds wordt een documentaire getoond. Zaterdag gaat jongerenwerker Domenica van de Geer - samen met lotgenoten in haar woonplaats Heerenveen - drie uur op een paal staan om donaties op te halen voor de organisatie MIND.
“Jongeren houden psychische problemen vaak geheim en als ze er wel iets over zeggen worden de problemen vaak onderschat of zelfs gebagatelliseerd door hun omgeving”, vertelt jongerenwerker Margriet Balk over de aanleiding van deze themaweek. Haar collega Domenica is zelf ervaringsdeskundige. Ze gaf in de themaweek een lezing in het Drachtster jongerencentrum.

“Hoe jong sommigen ook zijn, zij kunnen vreselijke dingen hebben meegemaakt en/of zich vreselijk ellendig voelen”, weet ze als geen ander. Probleemouders, verlies van dierbaren door dood of conflicten, pesten, discriminatie, verkeerde vrienden, loverboy-affaires, verslavingen, depressies en oncontroleerbare gevoelens van angst, woede of schaamte kunnen een verwoestende werking hebben op het leven van jongeren. “Maar als je er dan eindelijk over durft te praten of toegeeft dat je hulp nodig hebt, dan stuit je als jongere op enorme wachtlijsten”, zegt Domenica.

Ze wil het graag van de daken schreeuwen: voor deze jongeren zet de organisatie MIND zich in. Bijvoorbeeld via de website www.mindkorrelatie.nl geven ze veel informatie en via WhatsApp kun je altijd met een medewerker chatten: 06-13863803. MIND Korrelatie biedt ook overbruggingshulp aan jongeren voor wie de tijd op de wachtlijst te lang duurt. “Aan MIND heb ik echt veel gehad toen het slecht met me ging. Nu het beter gaat wil ik iets terug doen. Ik wil geld voor MIND inzamelen zodat er betere hulpverlening voor jongeren komt.” Zaterdag doet ze mee aan de MIND-doneeractie ‘Lastmanstanding’. In Place2B staat er deze week een oranje collectebus. Online doneren kan via www.doemeemetmind.nl/team/team-domenica.
Vragen over de themaweek? Mail m.balk@mosweb.nl.

Meer berichten