<p>Sippe Heeringa bij de tribune van Harkemase Boys. De markeringen voor de staanplaatsen zijn aangegeven. Scan ook het filmpje via de ActiefPlus-app. Hierin wordt ingegaan op de corona-maatregelen van de club.</p>

Sippe Heeringa bij de tribune van Harkemase Boys. De markeringen voor de staanplaatsen zijn aangegeven. Scan ook het filmpje via de ActiefPlus-app. Hierin wordt ingegaan op de corona-maatregelen van de club.

(Foto: Actief Media)

Harkemase Boys kan niet zonder bekervoetbal

HARKEMA - De amateurclubs worden zwaar getroffen door de coronamaatregelen die de overheid heeft genomen. Derde divisionist Harkemase Boys zag al na drie wedstrijden de competitie stilgelegd en er mag niet meer worden getraind door de eerste selectie. Het is onzeker of de club verder kan in het bekertoernooi van de KNVB.


“Dat is voor ons een lucratief toernooi en we kunnen een profclub treffen als we de volgende ronde halen”, zegt voorzitter Sippe Heeringa. De voetbalbond heeft het bekerduel tegen Kozakken Boys uit Werkendam, een club uit de tweede divisie, uitgesteld tot december van dit jaar. Mocht corona voetbal ook dan onmogelijk maken, dan dreigen de amateurclubs die zich hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker te worden uitgesloten. “Daar gaan we niet zomaar mee akkoord, met onze belangenorganisaties zullen we hierover met de KNVB in discussie. Als er in december ook niet kan worden gespeeld, is het beter het bekertoernooi volgend jaar te vervolgen, en dan hopelijk met publiek”, vindt Heeringa.
Hij maakt zich zorgen. “Onze club loopt veel entreegeld en kantine-inkomsten mis. “De overheidssteun die we krijgen is welkom, maar niet toereikend. Als deze situatie veel langer blijft duren wordt het lastig. Het wordt ook steeds moeilijker onze vrijwilligers te motiveren nu het voetbal voor langere tijd stil ligt. Onze sponsorgroep is loyaal aan de club, veel sponsors komen uit de bouwwereld en die is tot nu toe goed uit de crisis gekomen.”

Bij Harkemase Boys is een aantal clubmensen besmet met het coronavirus. “Maar hun klachten zijn verdwenen en er zitten momenteel geen mensen in quarantaine.” Heeringa vindt dat er bij Harkemase Boys best gevoetbald kan worden, ook met publiek. “We hebben alle noodzakelijke coronavoorzieningen getroffen op en rond ons hoofdveld en er is overleg met instanties als de Veiligheidsregio Fryslân. “We kunnen de anderhalve meter afstand handhaven in de buitenlucht”. Heeringa hoopt op betere tijden. “Ik voel mij in deze tijd meer corona-expert dan clubbestuurder”, vertolkt hij het dilemma waar veel clubs mee worstelen.

Meer berichten