Denise Birjmohun en Naima Ferhane doen er alles aan om zoveel mogelijk kinderen een onbezorgde jeugd te kunnen bieden.
Denise Birjmohun en Naima Ferhane doen er alles aan om zoveel mogelijk kinderen een onbezorgde jeugd te kunnen bieden. Foto: Ingezonden

Denise en Naima in actie voor Stichting Het Vergeten Kind

Algemeen


Denise Birjmohun en Naima Ferhane hebben elkaar ontmoet tijdens een cursus van The Millionaires Club van Vasco Rouw en Rapper Boef. De club is erop gericht om te werken aan je zelfontwikkeling en het behalen van doelen door middel van de juiste mindset, een goed netwerk en doorzettingsvermogen. In een van de opdrachten moesten de deelnemers een persoonlijke doelenlijst maken voor het komende jaar. Denise koos als doel het helpen van kinderen die het moeilijk hebben en startte samen met Naima een mooie actie.

"De doelstelling van Stichting Het Vergeten Kind sloot perfect aan bij onze actie," vertelt Denise. "De stichting biedt structurele hulp aan kinderen die dat nodig hebben en diverse activiteiten zoals vakanties en weekendjes weg, om kinderen in staat te stellen om mooie herinneringen te maken.

Zelf ben ik moeder van drie jongens van 12 jaar, 11 jaar en 1 jaar en ben ik zwanger van een meisje. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen de mogelijkheid hebben om zich op sociaal en emotioneel vlak te kunnen ontwikkelen.
Kinderen moeten volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij en moeten daar structureel bij worden geholpen als dat nodig is. Dat is wat Het Vergeten Kind doet, en daaraan wil ik graag mijn steentje bijdragen.

Het is ontzettend confronterend om te horen dat er in Nederland 100.000 kinderen zijn die opgroeien in gezinnen waarin meerdere problemen spelen en dat het bij 55.000 kinderen zo erg is dat ze niet thuis kunnen wonen omdat het daar te onveilig is.

Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Ik vind het belangrijk om mijn maatschappelijke verantwoording te pakken en anderen te helpen waar ik kan.
Ik ontmoette Naima bij The Millionaires Club. Rapper Boef is daar een van de mentoren. Hij laat ons zien dat je succesvol kunt worden door nooit op te geven; waar een wil is, is een weg. En ik denk dat dat ook geldt voor onze actie. Naima is heel lief en enthousiast en wilde mij graag helpen om actie te voeren, zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen helpen. Op 18 juni zijn we begonnen en ons uiteindelijke doel is om op 17 april 2021 € 50.000,- te kunnen overhandigen aan Het Vergeten Kind. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken."

Naima: "Ik vind dit een super mooi initiatief waar ik volledig achter sta! Ik heb zelf een opleiding tot Pedagogisch medewerker Jeugdzorg afgerond en hierbij twee zeer waardevolle stages mogen lopen. Zo heb ik bijna een jaar mogen meelopen in een logeerhuis voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Het is van belang dat kinderen op een zeer positieve manier benaderd worden, dat ze successen ervaren en hierdoor hun zelfvertrouwen kunnen vergroten. Ik heb dit van dichtbij meegemaakt en ik heb kinderen zien opbloeien en dat voelt zo goed,
dat is niet te beschrijven. Vandaar dat ik mij samen met Denise inzet om op 17 april volgend jaar zoveel mogelijk geld ingezameld te hebben."

"Wilt u ook helpen om zoveel mogelijk kinderen een onbezorgde jeugd te geven? Doneer dan, ook al is het maar een klein bedrag. Alles is welkom! Samen kunnen we heel veel." Ga om te doneren naar de website:
actie.hetvergetenkind.nl/
actie/denise-birjmohun."

"Wil je onze reis volgen? Kijk dan op Instagram of op Facebook!"
www.instagram.com/dbirjmohun
www.facebook.com/denise.birjmohun 
www.instagram.com/fashionablesisterz
www.facebook.com/anyrfiradil

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 9 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 10 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 11 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 12 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 13 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 14 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 14 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 15 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 17 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 17 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 18 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00