De meubelfabriek en showroom van EasySit in Burgum.
De meubelfabriek en showroom van EasySit in Burgum. Foto: Ingezonden

Kies EasySit voor ultiem zitcomfort

Algemeen

Doet zitten pijn of hebt u moeite met ontspannen zitten?

BURGUM - Zit u nog wel goed? Het is een vraag die wel eens wat vaker gesteld mag worden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 80 tot 90% van de Nederlanders verkeerd zit. Misschien zit u zelf ook wel eens in een gespannen houding, hebt u pijn bij het zitten of hebt u moeite met opstaan uit een stoel of bank. Dit soort klachten kunt u beter wel serieus nemen. Goed zitten kan echt gezondheidsklachten voorkomen. Daarnaast is het wel zo ontspannend.

Als iemand verstand heeft van goed zitten is het wel Roel Brouwer, de eigenaar van EasySit. "Veel mensen kiezen een stoel die prachtig in de woonkamer past, maar niet bij de persoon zelf", zegt Brouwer. "Vaak bieden stoelen en banken niet voldoende ondersteuning. Een slechte stoel of bank of een zitmeubel in een verkeerde maat kan de rug langdurig plaatselijk belasten. Uiteindelijk kan dit leiden tot gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, zenuw- of aderbeknellingen, trombose of een hernia."

Goede zithouding
Wanneer zit u dan wel goed? "Een goede zithouding is rechtop", legt Brouwer uit. "Uw knieën staan dan in een rechte lijn met uw heupen. Daarbij worden uw hoofd, onderrug, lende en ellebogen goed ondersteund. Uw rug is recht, u zit dus niet met een holle of bolle rug.
Uw benen raken de grond en uw ellebogen leunen in een hoek van 90 graden op de armleuning waardoor uw schouders ontspannen zijn."
EasySit hanteert zeven basisvoorwaarden voor een goede zithouding: 1. een juiste hoofdsteun, 2. een juiste rugondersteuning, 3. een juiste armleggerhoogte, 4. een juiste lende-ondersteuning, 5. een juiste zithoek, 6. een juiste zitdiepte, 7. een juiste zithoogte.

Volgens Brouwer voldoet het meeste standaardmeubilair niet aan deze zeven basisvoorwaarden. "Ga maar eens op een bank in een gemiddelde woonwinkel zitten. U zit eigenlijk altijd te laag of te diep. Voor even zit dit misschien wel lekker, maar naar verloop van tijd krijgt u last van uw rug of nek."

Maatwerk van EasySit voor het ultieme
zitcomfort

Voor het ultieme zitcomfort is maatwerk vaak de beste optie. Wanneer u een stoel op maat bestelt bij EasySit, worden de zithoogte, zitdiepte, zitbreedte, zithoek en armleggerhoogte nauwkeurig opgemeten. Ook kijkt de adviseur naar de ondersteuning van uw wervelkolom, nek en hoofd. Aan de hand van deze gegevens wordt uw stoel helemaal op maat gemaakt.

Personalisatie
Er zijn veel mogelijkheden om uw stoel verder te personaliseren. Zo kunt u kiezen uit maar liefst zeventig verschillende modellen stoelen, van klassiek tot modern. Voor de bekleding hebt u keuze uit meer dan vijftig verschillende soorten stof en leer in heel veel kleuren. Daarnaast zijn er nog tal van opties om de stoel helemaal naar uw eigen smaak samen te stellen, denk aan een sta-op-systeem, een draaisysteem, een nekkussen of een opblaasbare en in hoogte verstelbare lendensteun.

"De mogelijkheden zijn eindeloos"

"Zolang het technisch mogelijk is, is eigenlijk alles mogelijk", zegt Brouwer. "Hebt u een strak en modern interieur? Kies dan voor een mooi RVS-onderstel of een industriële zwarte stervoet. Zit u vaak met de tablet in de stoel? Kies dan voor een stoel met USB-aansluiting, zodat u vanuit de stoel uw tablet kunt opladen. De mogelijkheden zijn eindeloos."

EasySit banken
Naast relaxstoelen en sta-op-stoelen heeft EasySit ook banken in het assortiment. Deze kunnen eveneens helemaal op maat gemaakt worden. De banken zijn daarnaast uit te rusten met handige opties, zoals neerklapbare armleuningen. Dit is ideaal als u even op de bank wilt liggen.

Ook zeker het vermelden waard is het wall away-systeem dat bij relaxbanken mogelijk is. "Dit systeem is ideaal voor wanneer een relaxbank tegen een muur komt te staan", zegt Brouwer. "Het zorgt ervoor dat bij de relaxfunctie uw benen omhoog gaan en de rug en zitting naar voren komen zodat u wel in de relaxpositie komt maar de rugleuning blijft in de lijn van de bank".

De meeste banken zijn ook als hoekbank leverbaar. Door te kiezen voor een dormeuse of een extra hockerelement kunt u een luxe loungehoek creëren. Bij de banken zijn bijpassende stoelen en draaifauteuils leverbaar in dezelfde bekleding en met dezelfde pootkleur.

Constant hoge kwaliteit
Een deel van de EasySit-stoelen wordt gemaakt in de eigen meubelfabriek in Burgum. In deze fabriek passen de meubelmakers van EasySit ook stoelen aan van diverse fabrikanten uit heel Europa. "Uiteraard werken wij alleen samen met fabrikanten die net zoals wij alleen gaan voor de allerbeste kwaliteit. Door veel in eigen hand te houden, kunnen wij een constant hoge kwaliteit garanderen. Een stoel verlaat pas de fabriek als wij helemaal tevreden zijn", aldus Brouwer. Alleen materialen van de beste kwaliteit worden gebruikt. Dit is goed te zien bij het leer. Voordat een meubelmaker de verschillende stukken leer op maat snijdt, worden eerst alle 'fouten' in het leer zoals littekens omcirkeld. Deze stukken worden dan niet gebruikt voor de bekleding. Alle zittingen zijn van het beste koudschuim en bevestigd op Nosag-veren, zodat u jarenlang kunt genieten van het allerhoogste zitcomfort.

Showroom
Bij de meubelfabriek in Burgum is ook een grote showroom gevestigd. Deze wordt in het voorjaar helemaal vernieuwd. In de showroom kunt u plaatsnemen in verschillende fauteuils om het EasySit-comfort te ervaren. Een van de adviseurs leidt u ook graag even rond in de fabriek, zodat u kunt zien hoe een stoel of bank wordt gemaakt.

Afspraak bij u thuis
Bent u zelf niet meer in de gelegenheid om naar de showroom te komen? Dan komen de EasySit-adviseurs graag bij u thuis voor een geheel vrijblijvende thuisdemonstratie. Naast brochures en stalen met stoffen, nemen de adviseurs ook verschillende stoelen mee, zodat u kunt ervaren hoe deze zitten.

Gratis taxiservice
Wilt u wel graag naar de showroom komen, maar hebt u geen vervoer? Brouwer heeft ook dan een oplossing: "Service is bij ons geen streven, maar een vanzelfsprekendheid. Wanneer u geen vervoer hebt, maak dan gebruik van onze gratis taxiservice*. U wordt dan keurig opgehaald en weer thuisgebracht."

Bel 088-6220220 voor een afspraak in de showroom of bij u thuis.

*De taxiservice is gratis tot een afstand van 30 kilometer rond de EasySit-showrooms.

Showroom EasySit Burgum
Ymkersstrjitte 32 | 9251 EM Burgum
088-6220220 I www.easysit.nl

De B80 relaxbank van EasySit is zeer comfortabel. De bank kan in veel verschillende varianten worden geleverd.
Roel Brouwer is een telg uit een bekende meubelmakersfamilie. Sinds 2009 is hij eigenaar van EasySit.
Een stalenwaaier met verschillende kleuren leer. De patronen worden met de hand uitgetekend en uitgesneden op het leer.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 10 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 12 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 13 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 13 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 14 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 15 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 16 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 17 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 18 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 19 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 20 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00