WTOC overtuigend afgetroefd door SC Twijzel

Algemeen Sport


TWIJZEL - Voor SC Twijzel en WTOC stond zaterdag veel op het spel. Bij winst aansluiting bij de grote middenmoot, bij verlies bivakkeren in de onderste regionen. Dat Twijzel hier meer van overtuigd was dan WTOC bleek uit de tomeloze inzet van Twijzel. Dat vertaalde zich in een 3-0 overwinning.

Na wat verkennende minuten was Twijzel de bovenliggende partij. Wiebe Aardema kopte net voorlangs. Even later was Menno Blom dichtbij een treffer, hij schoot uit vrijstaande positie over. WTOC kreeg een kans, maar Tedo de Bruin schoot naast. Geklungel in de WTOC-defensie leidde bijna tot een achterstand. Even later een geweldige mogelijkheid voor Twijzel. Johannes van der Meulen gaf de bal voor. Op twee meter van het doel faalde Wietse Aardema en behoedde doelman Fokke Zijlstra WTOC voor een achterstand.

Voorsprong Twijzel

In de dertigste minuut de voorsprong voor Twijzel. Een vrije trap van- af rechts kon niet weggewerkt worden door WTOC. De bal leek in het doel te gaan, om hier zeker van te zijn maakte Wietse Aardema op het randje van buitenspel met een snoekduik de 1-0. WTOC wilde wel de bakens te verzetten, maar het lukte niet. Het tempo dat Twijzel hanteerde was te hoog. WTOC hoopte de rust te halen met deze stand. Menno Blom Schoot in de tweeënveertigste minuut vanaf twintig meter in de rechter benedenhoek raak 2-0.

Betere start WTOC na rust

In de rust zal de aan het eind van het seizoen vertrekkende WTOC- trainer Oane Westra ongetwijfeld zijn spelers hebben voorgehouden dat het zo niet ging.

WTOC ging wel beter van start dan de eerste helft. Jaap de Bruin wurmde zich door de Twijzel defensie, de bal belandde in het zijnet. Verse krachten Heine de Bruin en Erik Jan Dijkstra werden ingebracht om te trachten er toch nog iets van te maken. Het spel bepaalde zich meestal op het middenveld, zodat er voor de doelen niet veel te beleven viel. Bij een uitval van Twijzel kreeg Menno Blom een geweldige kans. Fokke Zijlstra redde bekwaam. WTOC forceerde een paar hoekschoppen die niets opleverden. WTOC drong aan. Dat gaf Twijzel de mogelijkheid te counteren. De mogelijkheden die hierdoor ontstonden werden door WTOC verdedigend prima opgelost. Erik Jan Dijkstra schoot uitstekend in. Jacob Sietse Bremer wist deze mogelijkheid te voorkomen, hij redde bekwaam.

WTOC bleef geloven in een beter resultaat. Het spel was te slordig om Twijzel te verontrusten. Veel onnodig balverlies, mogelijk veroorzaakt door wat aan de stand te willen veranderen.

In de zesentachtigste minuut maakte Menno Blom de 3-0 waardoor de wedstrijd beslist was. Een verdiende overwinning van een goed spelend Twijzel op een tegen zichzelf spelend WTOC. Gele kaarten gaf scheidsrechter A. Vellinga aan Lars Merkus en Jan Smid van WTOC en René Paauw van Twijzel.

Tevreden trainer Twijzel

Uiteraard was Twijzel trainer Dick Groen tevreden over zowel het spel als de overwinning. Zijn collega Oane Westra van WTOC was teleurgesteld in wat WTOC deze middag liet zien.

Zaterdag mag WTOC in Oudwoude tegen 't Fean 58 proberen om na deze nederlaag de knop om te zetten. SC Twijzel neemt het dan op tegen SC Leovardia, nummer drie op de ranglijst in de derde klasse.

Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 4 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 5 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 6 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 19 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 21 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen gisteren
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45