VV Rijperkerk verslaat VV Drachten na penalty's

Sport Sport

RYPTSJERK - VV Drachten speelde zaterdag in de eerste bekerronde tegen zaterdag-derdeklasser VV Rijperkerk. De wedstrijd eindigde in 0-0, waarna VV Rijperkerk vervolgens de strafschoppen beter nam.

In de eerste helft speelde Drachten nog redelijk en wist zich ook enkele kansen te creëren. Rijperkerk speelde ook op de aanval en was enkele keren dichtbij een treffer. Drachten speelde met A-junior Kasper Dekens in de basis en deze liet zien zeker van waarde voor het elftal te kunnen zijn. Al vrij snel in de wedstrijd werd Dekens de diepte ingestuurd. Hij liep zijn directe tegenstander er uit en besloot zijn rush met een schot op doel, dat over ging.

Rijperkerk probeerde vooral via de linksbuiten gevaarlijk te worden, maar Menno Boonstra liet zien dat hij op de rechtsbackpositie goed uit de voeten kan. In de zeventiende minuut kreeg Rijperkerk een prima mogelijkheid. Drachten was in de verdediging niet resoluut en daar profiteerde de spits bijna van. Keeper Guido Wilming wist echter de bal met de voet te keren en zo een achterstand voor Drachten te voorkomen.

In de twintigste minuut was Drachten weer dichtbij. Anton Vredevoort gaf een prima pass op de snelle Kasper Dekens die alleen op keeper Redmer Jorna af kon gaan. Kasper Dekens besloot te schieten, waarop Redmer Jorna met zijn voeten de bal kon keren. Drachten speelde in een te laag tempo om Rijperkerk echt te verontrusten, terwijl Rijperkerk zelf ook weinig gevaar kon stichten, of het moest, al door slordigheden van Drachten zelf komen. In de zevenentwintigste minuut werd een veelbelovende aanval van Drachten onderbroken door een overtreding op Ties Vonk. De vrije trap die daarop volgde werd door Yorn Sikkenk overgeschoten.

Kans Anton Vredevoort

In de vijfendertigste minuut combineerde Drachten via vele schijven, totdat de bal bij Youri Brouwer kwam, die deze aanval met een schot op doel beëindigde. Hij zag de bal net over het doel heen gaan. In de slotfase van de eerste helft kreeg Rijperkerk nog een beste kans door slordig uitverdedigen van Drachten. Het schot van de spits miste het doel van Drachten. Uit de tegenaanval werd Kasper Dekens weggestuurd, maar door een overtreding op hem werd deze aanval onderschept. De vrije trap die Drachten kreeg werd slecht genomen en zo ging ook deze mogelijkheid verloren.

In de vijfenveertigste minuut had Drachten op een 0-1 voorsprong moeten komen. Een lepe bal van Hessel de Vries bracht Anton Vredevoort in vrije positie en alleen voor keeper Redmer Jorna. Anton Vredevoort lobte hij de bal over de keeper heen, maar ook naast het lege doel. Zo bereikten beide ploegen de rust met een 0-0 tussenstand.
In de tweede helft gebeurde er eigenlijk weinig. Beide ploegen probeerden het wel, maar waren onzuiver in de passes, waardoor de aanvallen al vroeg smoorden en de keepers een rustige tweede helft hadden.

In de achtenvijftigste minuut was Drachten weer dichtbij een treffer. De hoekschop van Ties Vonk kan door Rijperkerk niet voldoende worden weggewerkt, waardoor de ingevallen Marten Zantema de bal op doel kan schieten. Keeper Redmer Jorna was al geslagen, maar de bal kan door Joris Bakker van de doellijn gehaald worden. Daarna onderschepte Daan Ram de bal en zag hij keeper Redmer Jorna wat ver voor zijn goal staan. Met een hoge bal probeerde hij de keeper te passeren, maar de bal had te weinig snelheid en daardoor kon keeper Redmer Jorna de bal nog voor de lijn pakken. Drachten wilde toch proberen de wedstrijd binnen de negentig minuten binnen te halen en bracht hiervoor Hamza Geyik binnen de lijnen. Met een van zijn acties wist hij Anton Vredevoort in stelling te brengen, maar die schoot de bal naast de goal. De wedstrijd eindigde in 0-0 en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Rijperkerk neemt penalty's beter en bekert verder

Drachten mocht beginnen. Ties Vonk schoot de bal goed binnen, waarna Mark Hendriks de zaak weer gelijk trok, al was Guido Wilming dichtbij. Daarna mocht Marten Zantema proberen Drachten op 1-2 te zetten en hij deed dat overtuigend. Rutger Bosch zette hierna Rijperkerk weer naast Drachten. Als derde mocht Anton Vredevoort de strafschop nemen. Hij schoot de bal hard in, maar keeper Redmer Jorna keerde de bal met zijn hand. Anne Epema had nu dus de kans om Rijperkerk op 3-2 te zetten en liet dat niet na. Hessel de Vries nam de volgende strafschop en scoorde 3-3. Erwin Veenstra deed het op z’n Panenka-manier, die bijna mis ging, maar de bal ging er wel in: 4-3.

Yorn Sikkenk zette Drachten weer op gelijke hoogte en Drachten moest nu maar hopen op een misser van Rijperkerk. Klaas Venema ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk binnen, waardoor Rijperkerk naar de volgende ronde gaat en Drachten klaar is in de beker.

Zondag wacht voor Drachten weer de competitie en wel uit tegen Oerterp, aanvang 14.00 uur. VV Dokkum is zaterdag om 14.30 uur de tegenstander van Rijperkerk.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 11 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 13 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 14 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 14 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 15 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 16 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 16 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 17 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 19 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 20 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 21 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00