Forse nederlaag VV Harkema-Opeinde

Sport Sport

VV Nieuweschoot haalt uit voor de vierde treffer. De verdedigers Rienk Jan Couperus, Hille Postma, Joeri Groenhof en Fokko Spinder (v.l.n.r.) en keeper Marco Tiemens zijn kansloos. (Foto: Klaas Rozema)

HARKEMA – Het leek allemaal zo mooi voor Harkema-Opeinde in de thuiswedstrijd tegen VV Nieuweschoot. Al na vijf minuten werd Nieuweschoot-keeper Jamie Temminck met een rode kaart van het veld gestuurd, veldspeler Mark van der Meulen moest noodgedwongen de keepershandschoenen aantrekken.

Een dik kwartier later waren de kaarten alweer heel anders geschud. Harkema-Opeinde kwam op dat moment ook met tien man te staan en meteen hierna werd het 0-2. Op de uiteindelijke 1-4 einduitslag was niets aan te merken. Harkema-Opeinde had de gehele middag weinig in te brengen.

Zoals gezegd was er al in de vijfde minuut de nodige commotie. Fokko Spinder stuurde Wesley de Vries alleen op de Nieuweschoot-goalie af. De Vries omspeelde keeper Temminck buiten het strafschopgebied en werd geschept. De Vries kwam gehavend uit de strijd en moest zich tien minuten later laten vervangen. Nog belangrijker was dat arbiter Van Ittersum de Nieuweschoot-doelman de rode kaart toonde.

Echter met veldspeler Van der Meulen tussen de palen kwam Nieuweschoot nauwelijks in gevaar. Het werkte hard om te vermijden dat het doel onder vuur genomen werd en toen de ploeg in de gaten kreeg dat Harkema-Opeinde nauwelijks bij machte was zich serieuze kansen te creëren, ging het zelf nadrukkelijker de aanval zoeken.

In de drieëntwintigste minuut kon Harkema-keeper Marco Tiemens een staalhard afstandsschot niet onder controle krijgen. Nick ten Hoeve probeerde vanuit de rebound te scoren, maar werd onderuit getrokken door Gerard Spinder. Een penalty en een gele kaart waren het resultaat. Jelmer Anema klaarde het klusje vakkundig.

Dat deed hij honderdtwintig seconden later wederom, en weer vanuit een strafschop. Nordin Scholten wurmde zich door de verdediging en werd naar de grond geholpen door Gerard Spinder. Penalty, en met zijn tweede gele kaart kon Spinder het veld ruimen. Pas in de laatste tien minuten voor de pauze slaagde Harkema-Opeinde erin gevaarlijk te worden. Eerst zag Wilbert Huitema een inzet door goalie Van der Meulen met de voet gestopt worden.

Vlak voor de pauze belandde een als voorzet bedoelde vrije trap van Wytse Couperus op de lat. Snel scoren was na de pauze het devies voor de thuisploeg, maar het was juist Nieuweschoot dat dit uiteindelijk deed. In de vijftigste minuut rondde Salim Yalcin een voorzet van Wessel de Wagt af. Het was 0-3 en de wedstrijd was gespeeld. Een monsterscore leek in de maak toen Nick ten Hoeve vijf minuten later vanuit een corner de 0-4 in het net dropkickte, maar Nieuweschoot liet het hierna na om de thuisploeg helemaal af te straffen. Het kreeg meerdere prima kansen op een vijfde treffer, maar het scoorde niet meer. Voor ‘De Heide’ vielen er deze zondagmiddag heel weinig lichtpuntjes te noteren.

Eén daarvan kreeg gestalte in de tweeënzeventigste minuut toen de zestienjarige Alex van der Tuin zijn officiële debuut maakte en dit uiteindelijk zeer verdienstelijk deed. Het andere lichtpuntje vond plaats in de tachtigste minuut. Fokko Spinder zorgde toen met een boogbal in de kruising voor de eretreffer. Het veranderde echter weinig aan het vervelende gevoel dat Harkema-Opeinde en aanhang aan deze ontmoeting overhield. De thuisploeg begon door het ontbreken van het centrale duo Veenstra-Nicolai enigszins gehavend aan het duel en werd ook zeker niet geholpen door het vroege uitvallen van Wesley de Vries. Toch was de beleving deze middag niet des Harkemasters.

Zondag begint de wedstrijd gewoon weer bij 0-0. Tot de kenmerken van een jeugdige ploeg behoren ook wedstrijden waarin niets lukt. Het duel tegen Nieuweschoot was hier een voorbeeld van.

Klaas Dijkstra

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 12 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 14 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 15 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 15 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 16 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 17 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 17 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 18 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 20 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 21 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 22 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00