ATO Bedrijfstrainingen groeit snel

Nieuws

LEEUWARDEN – ATO Bedrijfstrainingen schreef dit jaar de 3000ste cursist in. “Weer vijfentwintig procent meer dan vorig jaar”, zegt bedrijfseigenaar Johan Folkertsma. ATO realiseerde verleden jaar ook al een bedrijfsgroei van vijfenveertig procent ten opzichte van 2011, het jaar dat Johan en zijn vrouw Tjitske het bedrijf overnamen. “Organisaties uit het hele land weten ons te vinden”, aldus Folkertsma. “Omdat onze cursussen een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.”

Bij ATO Bedrijfstrainingen volgen werknemers van uiteenlopende sectoren cursussen en bij- of nascholingslessen. Ze halen er diploma’s voor heftruckrijden, hijskraanbesturing, ehbo, bedrijfshulpverlening, VCA of bijvoorbeeld boomzagen. Maar ook certificaten op het gebied van veiligheid, de verplichte nascholing voor beroeps-chauffeurs of om te werken in de petrochemie kunnen worden gehaald bij ATO Bedrijfs-trainingen. “Sollicitatietrainingen verzorgen wij ook. Het cursusaanbod wordt nog elke maand uitgebreid en verbreed”, vertelt Folkertsma.
Alle opleidingen van ATO Bedrijfs-traingen zijn erkend door de officiële belangenorganisaties voor de bouw, de transportsector en de rijopleidingensector; belangrijk in verband met mogelijke subsidies en vergoedingen.

Lekker eten is een vast programma-onderdeel van de cursussen bij ATO Bedrijfstrainingen. “De cursisten ervaren een cursusdag bij ons als een dagje uit”, vertelt Johan Folkertsma. Tjitske Folkertsma treedt op als gastvrouw en vaste prik is een uitgebreide lunch. “Veel werknemers moeten verplicht scholing volgen. Het is belangrijk dat zij met een positief gevoel thuiskomen. Daarom leren wij onze cursisten veel, maar zorgen we ook voor een fijne sfeer.”

Praktijkcursus op maat

Leraren die weten waar ze over praten, staan voor de klas bij ATO Bedrijfstrainingen. “Ik ben zelf examinator voor een twintigtal cursussen en zit dientengevolge zelf geregeld in de schoolbankjes. Ik weet: een boek voorlezende docent irriteert. Bij ons vind je die leraren niet. Al onze dertien docenten zijn vakidioten, meestal zelf nog werkzaam in de praktijk.”

Een slagingspercentage van hoog in de negentig procent en maatwerk zijn eveneens kenmerken van ATO Bedrijfstrainingen. Het docententeam kan snel schakelen. Zit er iemand in de groep die wat meer aandacht nodig heeft, dan wordt er een extra docent bijgeroepen. Heeft een cursist twee cursusdagen nodig in plaats van een, dan kan dat. Heeft hij al veel ervaring, dan ligt de aandacht op de ontbrekende kennis. “Ook voor de minder bedeelden onder ons, qua geestelijke vermogens, hebben wij goede mogelijkheden. We kijken altijd wat mensen wel kunnen en sluiten daarbij aan”, zegt Johan Folkertsma die ook trainingen verzorgt voor de gehandicaptenorganisatie Talant.

Lage kostprijs

Kwalitief hoogstaande cursussen voor relatief lage prijzen realiseert ATO Bedrijfstrainingen door zelf het lesmateriaal te maken en door over een eigen, groot, terrein met oefenmaterieel te beschikken waar volop getraind kan worden.
“Indien gewenst komen wij naar de bedrijven toe”, zegt Johan Folkertsma. Zijn docenten reizen door het hele land. Voor veel bedrijven beheert ATO Bedrijfstrainingen het scholingsbudget, waarmee dit op de Pallasweg 28 in Leeuwarden gevestigde bedrijf het management van grote organisaties ontzorgt. (www.ato-trainingen.nl)

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 11 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 12 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 13 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 13 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 14 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 15 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 16 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 17 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 19 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 19 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 20 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00