Leer meer over natuurfotografie op 4 juni.
Leer meer over natuurfotografie op 4 juni. Foto: ingezonden

IVN-slootjesdag, orchideeënexcursie en foto-excursie

Algemeen

De afdeling Noord-Oost Friesland van IVN organiseert de komende tijd weer diverse leerzame natuuractiviteiten. Op 4 juni is er een fotografie-excursie in Driezum. Op 11 juni zijn er twee activiteiten: IVN Slootjesdag in Dokkum en een orchideeënexcursie in Lauwersoog.

Heb je altijd al meer willen weten over fotografie? Kom dan op 4 juni naar het Driezumer Bos. Onder enthousiaste leiding van Annamaria Jacobs verken je het gevarieerde natuurgebied. Annamaria helpt je om – ook met een simpele camera – leuke, mooie en bijzondere foto’s te maken van jouw natuurbeleving. Wat je nodig hebt is een fotocamera (of smartphone, maar dat is dan zonder hulp bij camera-instellingen), een lege SD-kaart en een volle accu. De excursie begint om 14.00 uur bij de parkeerplaats van Rinsma State op Van Sytzamawei 30 in Driezum. Kosten: € 4,- voor niet-leden. Neem voor meer informatie en opgave contact op met Reinze Visser: 06-19882916 of r.visser09@telfort.nl.

Tijdens de orchideeënexcursie op 11 juni leer je meer over de tien soorten orchideeën die voorkomen in het Lauwersmeergebied. De meest voorkomende is de rietorchis. De orchideeën in het Lauwersmeergebied komen van oorsprong van de Waddeneilanden. Het zaad van de orchidee is zo licht, dat het met de wind wordt meegevoerd. Zo sierlijk en elegant als de exotische orchidee bij menigeen de huiskamer opluistert, zo steelt de inheemse orchidee de show in z’n eigen natuurlijke omgeving. Ook vele andere mooie bloemen doen mee aan deze show. Neem gerust de fotocamera mee op excursie om het kleurrijke schouwspel vast te leggen. De excursie begint om 14.00 uur bij de ingang van restaurant Het Booze Wijf op Strandweg 1 in Lauwersoog. Kosten: € 4,- voor niet-leden. Bel voor meer informatie met Jan de Vries: 0519 - 571 733. 

Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op 11 juni samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot. Wil je ook scharrelen langs de oevers van de sloot? Onder leiding van meerdere mensen en met de hulp van de zoekkaart waterdiertjes (die elke deelnemer krijgt) kijk je wat er leeft in de sloot. Elk kind krijgt ranja en een leuke herinnering. De IVN Slootjesdag start om 14.00 aan het begin van de oprit naar de boerderij op Aalsumerweg 51 in Dokkum en duurt circa anderhalve uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinze Visser: 06-19882916 of r.visser09@telfort.nl.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 10 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 12 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 12 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 13 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 13 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 15 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 16 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 17 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07