De Lawei heeft net als vorig jaar Valentijnsdinerboxen.
De Lawei heeft net als vorig jaar Valentijnsdinerboxen. Foto: Ingezonden

De Lawei schenkt Valentijnsdinerboxen aan De Zonnebloem

Algemeen

Na het succes van 2021 zijn ze terug: De Lawei Valentijnsdinerboxen (met of zonder vlees). “Een heerlijk uitgebreid driegangendiner om samen van te genieten. De Lawei vindt het belangrijk om in deze donkere en moeilijke tijd ook aan anderen te denken. Elke verkochte box zorgt dan ook voor de schenking van een box aan Nationale Vereniging De Zonnebloem”, meldt De Lawei.

De Valentijnsdinerbox is tot en met 10 februari te bestellen op www.lawei.nl en 12 februari ’s middags af te halen. Ook laten bezorgen is mogelijk, zij het onder voorwaarden.

Origineel cadeau

Dit heerlijke diner is een prachtige verrassing voor een geliefde, maar er samen met het gezin van genieten kan natuurlijk ook. De Lawei biedt daarnaast de mogelijkheid om een Valentijnsdinerbox cadeau te doen, ze bezorgen de dinerbox dan bij je dierbare thuis.

Valentijn voor De Zonnebloem

Voor elke verkochte Valentijnsdinerbox schenkt de Lawei ook een diner aan Nationale Vereniging De Zonnebloem Drachten. De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Daardoor zijn ze minder makkelijk in staat om iets te ondernemen en zijn daardoor veel thuis.

“Door beperking meer eenzaamheid”

“De gasten en vrijwilligers van de Nationale Vereniging de Zonnebloem regio zuidoost Friesland worden nog steeds beperkt door de coronamaatregelen. Onze gasten hebben veelal een fysieke beperking en zijn, door hun hogere leeftijd, ook voorzichtig en angstig om ergens naar toe te gaan. Daardoor voelen ze zich nog eenzamer dan een jaar terug. Activiteiten waar ze elkaar kunnen treffen kunnen nog steeds niet plaatsvinden. Daardoor zijn de gasten ook deze winter weer afhankelijk van bezoekjes en attenties,” zegt Nationale Vereniging de Zonnebloem regio Z-O Friesland.

“Warme blijk van aandacht”

“Dan is het heel erg fijn dat ook dit jaar door De Lawei aan de gasten van de Zonnebloem aandacht wordt geschonken. Een ontzettend warme blijk van aandacht, die heel erg wordt gewaardeerd. We hopen dan ook dat er veel Valentijnsboxen zullen worden besteld, zodat de gasten samen of met een vrijwilliger heerlijk kunnen genieten van een luxe diner en van het contact moment wanneer de dinerbox wordt gebracht.”

Valentijnsdinerbox bestellen

De Valentijnsdinerbox is online te bestellen op www.lawei.nl of telefonisch tijdens openingstijden van de kassa. De box kost € 24,50 per persoon en bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Er is een vleesdiner (met onder andere runder short-rib met rode port-jus) en een vegavariant (met onder andere linguine met groene groente en groene kruiden).

Drankenarrangement

Ook is er de mogelijkheid om een heerlijk drankenarrangement (met of zonder alcohol) bij te bestellen of om een lekkere fles wijn of prosecco toe te voegen wanneer de dinerbox opgehaald wordt.

Afhalen zaterdagmiddag 12 februari

De box kan zaterdag 12 februari tussen 14.00 en 17.00 uur worden opgehaald bij het loading dock van De Lawei. Voor de mensen die liever thuisblijven wordt er ook aan huis bezorgd in een straal van maximaal 25 km rondom Drachten. De bezorgkosten zijn per adres € 5,-. In de box zit een kaart met bereidingswijze. Deze is zeer eenvoudig, want de gerechten hoeven alleen te worden opgewarmd.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 11 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 12 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 12 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 13 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 14 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 15 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 17 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 18 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07