Afbeelding
Foto: Ingezonden

Waarom reizigers moeten investeren in een VPN

Zaken

Reizen voor werk of vrije tijd blijft een van de belangrijkste drijfveren voor de miljoenen reisbewegingen die elke dag over de hele wereld plaatsvinden. Hoewel we erin geslaagd zijn de een groot deel van onze reiservaring te verfijnen, laat de staat van de internetconnectiviteit tijdens een reis nog veel te wensen over. En dan gaat het niet alleen om slechte verbindingen, maar ook om veiligheid en privacy.

De laatste jaren is het gebruik van technologie door reizigers aanzienlijk toegenomen om in contact te blijven, hun reizen te plannen en toegang te krijgen tot belangrijke informatie. Je persoonlijke en gevoelige gegevens kunnen echter in gevaar komen als je onbeveiligde netwerken zoals openbare WiFi gebruikt. Het gebruik van een virtual private network (VPN) is in deze situatie een goed idee. De voordelen van de aanschaf van een VPN lees je hier.

Redenen om een VPN aan te schaffen

Er zijn verschillende redenen om in een VPN te investeren, waarvan we er hieronder een aantal behandelen:

Wi-Fi-netwerken op openbare plaatsen zijn beveiligd

Cybercriminelen richten zich vaak op openbare Wi-Fi-netwerken in hun pogingen om gevoelige gegevens te stelen, zoals inloggegevens, financiële informatie en andere persoonlijke informatie. Reizigers kunnen hun gegevens zelfs bij gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken beveiligen door hun internetverbinding te versleutelen met behulp van een VPN.

In principe ben je met een VPN download free verzekerd van de beste en veiligste internetverbinding zowel binnen als buiten je huis. Dit opent een wereld van mogelijkheden, waardoor je overal op afstand kunt werken, zelfs onderweg. Je kunt ook veilig omgaan met bestanden en deze delen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over datalekken.

Toegang tot geografisch beperkte inhoud

Regionale beperkingen of overheidscensuur kunnen reizigers de toegang tot bepaalde websites of bepaald materiaal ontzeggen. Met behulp van een VPN kunnen toeristen hun virtuele locatie veranderen, deze beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot de inhoud die zij nodig hebben.

Bescherming tegen het lokaliseren van je locatie

Een toenemende zorg voor toeristen is locatie tracking. Verschillende websites en apps kunnen de locatie van een gebruiker volgen om gebruikers te gericht te adverteren of gegevens te verzamelen voor andere doeleinden. Reizigers kunnen het volgen van hun locatiegegevens voorkomen en hun IP-adres verbergen door gebruik te maken van een VPN.

Veilig thuiswerken

Voor reizigers die onderweg verbonden moeten blijven met hun bedrijf, wordt werken op afstand steeds gebruikelijker. Gevoelige gegevens kunnen echter in gevaar komen als de toegang tot bedrijfsdatabases plaatsvindt via onbeveiligde netwerken. Met een VPN kunnen mobiele werknemers veilig toegang krijgen tot hun bedrijfsnetwerk en de privacy van hun bedrijfsinformatie behouden.

Gebruiksvriendelijk en goedkoop

Zelfs voor vakantiegangers die niet bijzonder technisch onderlegd zijn, is de aankoop van een VPN goedkoop en bovendien eenvoudig in te stellen. Er zijn veel verschillende VPN-diensten om uit te kiezen. De meeste diensten bieden gebruiksvriendelijke programma’s die je kunt downloaden op laptops, smartphones en tablets.

Om je privégegevens te beschermen terwijl je onderweg bent als reiziger, zou je het gebruik van een VPN zeker moeten overwegen. Door de ontwikkeling van cybergevaren en de groeiende afhankelijkheid van technologie is het gebruik van een VPN niet langer een luxe maar een noodzaak. Reizigers kunnen onderweg verbonden blijven en zich veilig voelen door hun internetverbinding te versleutelen, hun virtuele locatie te wijzigen en hun werk op afstand te beveiligen.

Actueel

Afbeelding
(video) Maak jij een gedicht voor Dichterspaad Aldegea? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe directeur De Lawei Elly van der Goot: “Wy bouwe fierder oan wurk fan foargongers" Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kindervoorstelling door Matthijs Vlaardingenbroek Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Vitaal ouder worden begint als je jong bent Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kaartverkoop De Lawei succesvol gestart Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wethouder De Pee opent speeltuin in Suwâld Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
VCR neemt afscheid van een viertal spelers Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
VV Kollum sluit competitie af met winst op SV Marum Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Seizoen Ropta Boys eindigd in mineur Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Einde seizoen Harkema-Opeinde na verlies bij V en V'68 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Buitenpost handhaaft zich na thriller Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Vluchtelingen in Westdongeradeel 1940-1945 Algemeen 28 mei, 17:00
Afbeelding
(video) Wat leeft er bij jou in de sloot? Algemeen 28 mei, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomsten voor naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Algemeen 28 mei, 13:00