Afbeelding

Bewegingscentrum Reset geopend

Zakelijk Zakelijk

Publiek kijkt toe hoe drie vlaggen omhoog worden gehesen, ter ere van de opening van het bewegingscentrum. (Foto: Klaas Rozema)

Bewegingscentrum Reset geopend

BURGUM – Het nieuwe pand van Bewegingscentrum Reset aan de Prins Bernhardstraat in Burgum is zaterdagmiddag officieel geopend.

Na jaren van voorbereiding kon in mei 2013 gestart worden met de bouwwerkzaamheden. Na zeven maanden werd het gebouw opgeleverd en vanaf 30 december in gebruik genomen. Kenmerkend voor het gebouw is dat alle ruimten goed benut zijn. Daarnaast is het gebouw ook eenvoudig anders in te delen wanneer dit de functionaliteit verbetert.

Het nieuwe gebouw voorziet in de behoefte van Bewegingscentrum Reset: ruime sportzalen en kleedruimten, een sportersbar en presentatieruimten. Ook voor de fysiotherapie zijn er volop mogelijkheden: meer geschikte toestellen om te kunnen revalideren en een uitbreiding van de behandelruimten.

In het pand zijn naast Reset nog negen bedrijven gevestigd: Balans massages, Corpus Systemics, Esther’s Choice, Kreas Kappers, Oefentherapie Bergum, Pedicure Petra, Verloskundige Praktijk Lytse Poppe, Voedings- en dieetadviesbureau Anita Vorenkamp en Voetz podotherapie. Alle partijen vullen elkaar aan en werken samen waar mogelijk. “Kortom, een uniek centrum voor Burgum en omstreken”, aldus Kees Noppert van Bewegingscentrum Reset. De openingshandeling werd op het parkeerterrein verricht, drie vlaggen werden omhoog gehesen door Rintje Noppert (eigenaar van het pand), Sytse-Evert Adema en Dicky Veenstra (Bewegingscentrum Reset) en architect Johan Sijtsma uit Leeuwarden. Het vuurwerk wat volgde maakte de openingshandeling compleet.

Aan de opening was ook een goed doel gekoppeld. Genodigden konden als cadeau een bedrag doneren aan Shoma, een stichting die met vrijwilligers in Nederland en Tanzania sinds 2005 kinderen in Tanzania naar school laat gaan. Namens Shoma konden Klaas en Betsy Niestijl na afloop een bedrag van ongeveer € 2.000,- in ontvangst nemen.

Afbeelding
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 16 uur geleden
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 20 uur geleden
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 22 uur geleden
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 23 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen gisteren
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen gisteren
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 4 mei, 10:18
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 4 mei, 08:30
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30