pianist Tobias Borsboom tijdens concert in Peize
pianist Tobias Borsboom tijdens concert in Peize Foto: M. Mees

Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten

zondag 5 mei 2024 16:00 tot 17:15

De professionele musici Yukiko Hasegawa (piano) en Tobias Borsboom (piano) brengen een programma rond componisten, die op één of andere wijze door de Tweede Wereldoorlog zijn getroffen. De muziek wordt mondeling toegelicht.

Pianist Yukiko Hasegawa staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Ze is geboren in Hamamatsu, Japan en woont nu in Nederland.

Tobias Borsboom, de pianist met ‘een juweel van een toucher’ (Trouw), speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. 

Het programma bestaat uit stukken van Nederlandse componisten die werden vervolgd tijdens de Tweede Wereldoorlog, waaronder Rosy Wertheim. Pianomuziek van o.a.: Leo Smit (Divertimento); Hans Henkemans (Vier stukken), Dick Kattenburg, Geza Frid, Rosy Wertheim, (6 Morceaux de Piano voor piano solo), Henriëtte Bosmans (Zes preludes voor piano solo).

Organisatie: Cultbee. Reserveren aanbevolen!  Meer info: www.cultbee.nl

Het concert is in de sfeervolle historische Dorpskerk, een Rijksmonument, te Beetsterzwaag.

Plaats:  Beetsterzwaag, Sint Martenskerk (Dorpskerk) Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag Parkeren:  gratis parkeren naast de kerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag Aanvang:         16:00 uur;  Welkom vanaf 15:40 uur. Er wordt fris of koffie/thee geschonken. 

Einde: 17:15 uur; het concert duurt een uur zonder pauze. 

Entree:  Concert € 15, -   (t/m 18 jaar: gratis). Kaart-voorverkoop - online via Eventbrite

https://Vijf_Mei_Concert_Cultbee_05-05-2024.eventbrite.nl

Locatie