Leroy Sletering
Leroy Sletering Foto: Jacqueline Jongsma

Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit ’34

Algemeen

Afgelopen dinsdag speelde Broekster Boys een matige generale voor de hervatting van de laatste 4 wedstrijden voor de competitie. Oorspronkelijk stond de inhaalwedstrijd tegen Jubbega op het programma, maar iedereen kent inmiddels de soap rond deze zondagsclub. 

Een slechte generale (4-4 tegen VV Heerenveen en die aan beide zijden vervelend blessureleed opleverde) geeft vaak hoop op een goede finale en die vlieger ging afgelopen zaterdag zeker op voor Broekster Boys. Met uitstekend voetbal, vol druk op de bal en spelend met lef werd de nieuwe club van scheidend trainer Patrick Zwart vrij gemakkelijk aan de kant gezet. Het eerste kwartier leverde Broekster Boys een paar mooie kansen op, maar zat het geluk even niet mee. Een prachtige omhaal van Vincent Hoekstra had een beter lot verdiend maar werd nog net over de lat getikt. Maar ook Bauke Jan Douma en Piet Wessel Dijkstra hadden de openingstreffer op hun schoen. Broekster Boys kwam in de 24e minuut dik verdiend op voorsprong. Hedgar Hoekstra verraste keeper Wilptra met een hard schot bij de eerste paal en ramde de bal in de bovenkant van het doel. Blauw wit kwam pas na een half uur spelen voor het eerst in de buurt van het Broekster Boys doel. De niet fitte Sander de Boer stond vanwege blessureleed van de overige keepers toch gewoon onder de lat en wist met een prima actie de aansluittreffer te voorkomen toen de bal hard in de bovenhoek van het doel binnen leek te gaan. Het was direct de enige en laatste kans van Blauw wit en dat zegt misschien voldoende over de aanvallende impulsen die de gastploeg deze middag had. 

Ze waren misschien al met hun hoofd bij de volgende wedstrijd. Woensdag staat nl de bekerfinale tegen Olde Veste op het programma en niemand wil die wedstrijd natuurlijk missen. Toch verdient Broekster Boys de credits, want zoals eerder gezegd speelde Broekster Boys een prima partij voetbal. Het was voor de aanwezige toeschouwers volgens mij dan ook een wedstrijd waarvan genoten kon worden.

In het begin van de tweede helft liep het kort wat stroever, maar het duurde niet lang voordat Broekster Boys het tempo en spel van de eerste helft terug had. De vandaag prima spelende Hedgar Hoekstra wist met een fraai schot zijn tweede van de middag te maken. Toen Piet Wessel Dijkstra een paar minuten later, na hoogdruk zetten, in balbezit kwam in Wilpstra keurig wist te omspelen waren de punten wel veilig. Er waren daarna zeker nog kansen. Vincent Hoekstra was duidelijk op zoek naar zijn treffer en toen hij na een aantal “pechmomenten” na een uitstekende actie en assist van Leroy Slettering, toch het net wist te vinden, werd de goal helaas (volgens velen onterecht) voor buitenspel afgekeurd. Luca Kempenaar leek niet veel later zijn eerste competitietreffer te maken toen hij een slim doorgekopt balletje van Bauke Jan Douma voor zijn voeten kreeg. Het diagonale schot ging voor hem helaas millimeters langs de verkeerde kant van de paal. De uitslag had dus zomaar groter uit kunnen vallen en daarmee bleef Blauw wit een grotere nederlaag bespaart. Trainer Patrick Zwart was uiteraard dik tevreden over het vertoonde spel en de verdiende overwinning op zijn toekomstige club.

Dinsdagavond staat voor de derde keer in korte tijd de inhaalwedstrijd tegen Jubbega op het programma. De ploeg liet zaterdag, zoals verwacht, weer verstek gaan nu in de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys en dus kan Broekster Boys dinsdag gewoon een training gaan houden. Jubbega zal zich terugtrekken en is daarmee de eerste degradant.

Komende zaterdag speelt Broekster Boys weer een thuiswedstrijd. Drachtster Boys is dan de tegenstander. Voor deze ploeg staat er niets meer op het spel, want door de terugtrekking van Jubbega is de ploeg inmiddels veilig. Broekster Boys kijkt nog stiekem omhoog naar de 4e plek die recht gaat geven op nacompetitie voor promotie. Of het inderdaad zover gaat komen…winst op Drachtster Boys is daarvoor noodzakelijk. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 3 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 19 uur geleden
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 20 uur geleden
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 20 uur geleden
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 23 uur geleden
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen gisteren
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31
Liesbeth Sijtsma
Tweede editie van de Noord-Friese Winkeltjesroute Algemeen 16 mei, 14:17
Van Bond van Oud Leerlingen naar Vrouwen van Nu
Vrouwen van Nu Fryslân 105 jaar! Algemeen 16 mei, 12:32