Vlug & Vaardig niet opgewassen tegen koploper de Granaet

Sport Sport

HURDEGARYP – Zaterdag mocht het vlaggenschip van Vlug & Vaardig uit Garyp thuis aantreden tegen koploper de Granaet. De wedstrijd vond ditmaal niet plaats in de vertrouwde hal 'de Westermar', maar in de sporthal van Hardegarijp. In het klassement was het verschil één punt, zodat het een spannende wedstrijd beloofde te worden.

Daarnaast was het ook een wedstrijdtussen de teams onder leiding van zoon (V & V) en moeder (de Granaet) Berkenbosch. Na het fluitsignaal was het Remco Schraa, die de groen-witten snel op voorsprong zette. Door een kleine kans aan de andere kant werd die stand weer gelijk getrokken. Arjen Brander maakte er vervolgens 2-1 van. De Granaet scoorde vervolgens drie goals op rij. Martha van der Kooi wist het verschil met een doorloopbal wel weer tot één punt te maken. Het was echter de Granaet, dat door hun snelle spel en effectieve schoten de marge tot vijf punten vergrootte. Vlug en Vaardig kwam door doelpunten van Roel Schipper en Femke Feenstra even nog wel dichterbij. Echter werden er in deze fase te veel kansen gemist, die er bij de Granaet wel ingingen. Met een stand van 9-14 gingen de korfballers de rust in.

Na de pauze was het zaak voor V en V om de achterstand ongedaan te maken. V en V begon scherp en met een doorloopbal van Martha van der Kooi scoorde het team ook. Meteen werd er aan de andere kant ook weer gescoord. Er werd om en om gescoord, waardoor V en V geen stap dichter bij de Granaet kwam. Onder andere door de afstandsschoten van Remco Schraa stond een 13-18 op het scorebord. Vanaf dat moment was het de Granaet die ging uitlopen. Drie doelpunten van VenV konden niet voorkomen dat er met 18-26 werd verloren. De mogelijkheid om de koppositie over te nemen had VenV laten liggen.

Zaterdag 14 januari speelt Vlug & Vaardig de uitwedstrijd tegen Harich in Harich.
Doelpunten: Remco Schraa 6, Martha van der Kooi 4, Roel Schipper 2, Arjen Brander 2, Femke Feenstra 2 en Corrie Betten 2.

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 12 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 13 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 15 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 16 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 18 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23