Afbeelding

Zwaagwesteinde grijpt laatste strohalm

Sport Sport

‘ t Fean’ 58 zet alle zeilen bij om de achterstand tegen VV Zwaagwesteinde weg te werken. Maar ook deze fraaie omhaal van Fokko van der Veer heeft geen succes.  (Foto: Klaas Rozema)

Zwaagwesteinde grijpt laatste strohalm

DE WESTEREEN – Dankzij een zwaarbevochten 1-0 zege op ‘t Fean ’58 heeft VV Zwaagwesteinde nog  kans op een verlengd verblijf in de tweede klasse.

In deze degradatiekraker verdedigde Zwaagwesteinde haar vroeg verkregen voorsprong met hand en tand, stond men in de slotfase met de rug tegen de muur, maar sleepte wel een overwinning binnen, mede dankzij een fantastische save van doelman Kleefstra. Het niveau was zaterdag niet al te best, maar de spanning vergoedde veel. Beide ploegen vochten zo’n beetje voor hun laatste kans. De eerste kans van deze middag was voor de gasten, toen Erwin Tabak via een steekpass vrij voor doelman Johan Jan Kleefstra verscheen. Kleefstra redde met de benen. In de veertiende minuut kwam Zwaagwesteinde op voorsprong toen Jesse Rozendal de bal uit een hoekschop van Wytze Pilat schampte: het leer plofte bij de tweede paal binnen: 1-0.

Na dit doelpunt nam ‘t Fean ’58 het initiatief, maar mede doordat de Westereender verdediging een puike partij speelde, werd men maar amper gevaarlijk. Zelf kreeg Zwaagwesteinde nog een beste kans toen Wytze Pilat middels een steekbal René Nauta vrij voor doelman André de Graaf zette (schot naast). Wymer de Vries kopte de bal uit een andermaal perfecte corner van Pilat net over. Vlak voor rust kregen de gasten nog een kans toen doelman Kleefstra bij een corner werd gehinderd. Hij kreeg gelukkig voor de thuisploeg assistentie op de doellijn.  Na rust eenzelfde spelbeeld. It Fean ’58 drong Zwaagwesteinde terug, maar creëerde niks. Voor Zwaagwesteinde kwam het gevaar uit standaardsituaties. Louwrens Wagenaar kreeg geheel vrijstaand zijn hoofd echter niet tegen de bal uit een hoekschop van Wytze Pilat. Voor ‘t Fean ’58 raakte Fokko van der Veer uit een vrije trap de buitenkant van de paal. Pilat dwong met een schot uit een lastige hoek doelman De Graaf nog tot een moeizame redding. Maar hierna moest de thuisploeg ver terug en in het laatste kwartier stond men met de rug tegen de muur. Invaller Jorn Tabak besloot een fraaie rush echter met een slap rollertje. Toen Erwin Tabak langs twee man snelde en de bal klaarlegde voor Raoul Dijkstra, die vervolgens de bal over de ballenvanger schoot, leek het de middag van Zwaagwesteinde te worden.

In de negentigste minuut leek ‘t Fean ’58 toch nog op gelijke hoogte te komen. Erwin Tabak kapte naar binnen en krulde de bal naar de verre hoek. Aangezien er diverse spelers voor doelman Kleefstra stonden en hij het leer dus erg laat zag aankomen, wist hij dit zuivere schot alsnog met een werkelijk formidabele reflex tot hoekschop te verwerken. Met deze uitermate knappe redding bezorgde hij zijn ploeg drie punten, want niet lang hierna floot arbiter Boland voor het einde. En zo kon de derde overwinning van het seizoen worden bijgeschreven. Eentje waarvoor hard gewerkt moest worden. Door dit resultaat staat VV Zwaagwesteinde met nog twee wedstrijden te gaan drie punten achter op ONT dat twaalfde staat, een nacompetitieplek. Deze week wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper VEV ’67.

Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 16 uur geleden
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 20 uur geleden
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 22 uur geleden
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 23 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen gisteren
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen gisteren
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 4 mei, 10:18
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 4 mei, 08:30
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30