Afbeelding

Friese kampioenschappen jazzdans

Sport Sport

ModèstoDûns onder leiding van Ellen van Bruggen kwam met talentvolle dansgroepen in actie op het Fries kampioenschap jazzdans. (Foto: Klaas Rozema)

Friese kampioenschappen jazzdans

DRACHTEN – Zaterdag werden in Drachten de Friese kampioenschappen jazzdans gehouden.

Deelnemende verenigingen uit de omgeving waren GVV Veenwouden, HSV Hardegarijp, DFS Burgum, Dwarres Oentsjerk en ModèstoDûns uit Burgum en omgeving en Sweltjes Burdaard. HSV Hardegarijp was de organiserende vereniging. HSV Hardegarijp, een nieuwkomer in de jazzdans en doet pas voor de tweede keer mee aan de Friese kampioenschappen.

Met maar liefst zestig leden, verdeeld over vijf groepen, kwamen zij in actie. In het ochtendprogramma liet HSV Hardegarijp 4 zien dat zij ook dit jaar de welverdiende Friese kampioenen zijn in de categorie 9-13 jaar, dansend op C-niveau (een niveau hoger dan vorig jaar). Zij behaalden een puntentotaal van 15,61. HSV Hardegarijp 5 behaalde met een puntentotaal van 14,91 een welverdiende tweede prijs in de categorie 9-16 jaar, dansend op C-niveau.
De jongste deelneemsters van HSV deden mee in de categorie 6-9 jaar, D-niveau. Voor het merendeel van de groep was dit de eerste wedstrijd. Hun inzet werd beloond met een puntentotaal van 14,33, waarmee zij de derde prijs behaald hebben.

’s Middags kwamen HSV Hardegarijp 2 en 3 in actie in de leeftijdscategorie 9-13 jaar, D-niveau. Beide groepen hebben alles uit de kast gehaald en lieten zien wat ze in huis hebben. Dit leverde voor HSV Hardegarijp 2 een zilveren medaille op met een puntentotaal van 13,93. HSV Hardegarijp 3 behaalde een puntentotaal van 12,90, wat hen een zevende plaats opleverde. Ook de winnaressen van het Fries kampioenschap individueel, dat op 16 januari plaatsvond, mochten nogmaals hun dans laten zien. Vanuit HSV hebben Norah Willekes (8 jaar, B-niveau) en Marije Tolsma (9-10 jaar, B-niveau) nogmaals bewezen dat zij de welverdiende Friese kampioenen zijn in deze categorieën.

ModèstoDûns selectie Friesland deed met vier groepen mee in het middagprogramma. Drie groepen in de B-categorie en de twintigplus groep deed mee op het hoogste A- niveau. Modesto 4, leeftijd 9 tot en met 13 jaar, zette een sprankelende dans neer op het nummer van Kung-fu panda. Modesto 3, leeftijd 13 tot en met 16 jaar, vertolkte het nummer Mission Impossible. In twee verschillende stijlen lieten zij zien hoe je de spanning en humor van de film kunt omzetten in een choreografie.
Modesto 3, leeftijd 16-19 jaar, danste op het nummer Sand. Het is een mooie homogene groep met een stijlvolle dans. Modesto A 20 plus, danste op het nummer van Revolt. Een krachtige dans, mooie energie en een goede expressie. Alle vier de groepen wonnen de eerste prijs met een prachtig puntenaantal, waarbij de A-groep de hoogste dagscore neerzette. Voor de vereniging een geslaagde oefenwedstrijd voor de landelijke voorrondes die in april zullen plaatsvinden.

Op D-niveau (9-16) werd DFS Burgum eerste. Sweltjes Burdaard werd tweede op D-niveau (6-9), eerste op D-niveau 9-13 en eveneens eerste op C-niveau 9-13. SV Dwarres uit Oentsjerk werd eerste op C-niveau twintig plus.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 7 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 9 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 9 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 10 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 10 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 12 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 13 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 14 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07