Afbeelding

Peter Sagan maakt faam waar in profronde

Sport Sport

Bauke Mollema, midden, wordt hier voorafgegaan door v.r.n.l. Robert Gesink, Lieuwe Westra en Jan Hendrik Westra. (Foto: Binne Kramer)

Peter Sagan maakt faam waar in profronde

Surhuisterveen – Aan vedetten geen gebrek zoals gewoonlijk tijdens de 34ste editie van de tradtionele profronde van Surhuisterveen dinsdagavond.

Als je als organisatie klinkende namen op je startlijst kunt krijgen dan weet je dat je een naam hebt opgebouwd als wielerevenement. Namen als die van Bauke Mollema, Robert Gesink, Lieuwe Westra en als klap op de vuurpijl Peter Sagan, winnaar van de groene trui in de Tour de France. Ze maakten er weer een prachtig wielerfeest van in Surhuisterveen, waar het groepje professionals traditioneel was aangevuld door een aantal, merendeels regionale, amateurs. En dus mocht een man als Frank Wierstra acte de présence geven om het startformulier te tekenen. Dat was zoals gebruikelijk een heel ‘ochheden’, de echte vedetten werden per cabrio aan het talrijke publiek voorgesteld. Het werd een prima koers die alleen een beetje ontsierd werd door een plensbui zo halverwege. Maar toen het weer droog was kregen de toeschouwers de ene vluchtpoging na de andere te zien. Zeer actief waren onder andere Pieter Weening en Lieuwe Westra, maar op een paar rondjes voor het einde werden ze ingehaald door het illustere duo Peter Sagan en Robert Gesink. Maar ook die bleven niet weg, zodat er uiteindelijk vier kandidaten voor de zege overbleven. De sprint werd er een op het scherp van de snede, uiteindelijk gewonnen door Peter Sagan die daarmee Robert Gesink en Bauke Mollema aftroefde. De grote verrassing was de Eritreër Daniel Theklehaimanot die als vierde net naast het podium viel.

Voorafgaande werden de Tourvedetten waaronder Robert Gesink, Peter Sagan en Bauke Mollema rondgereden in een tweetal fraai cabrio’s, luidkeels toegejuicht door de duizenden toeschouwers in Surhuisterveen. (Foto: Binne Kramer)

Afbeelding
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 4 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 16 uur geleden
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 20 uur geleden
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 22 uur geleden
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 23 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen gisteren
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen gisteren
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 4 mei, 10:18
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 4 mei, 08:30
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03