Opties op bouwterreinen Ternaard

Nieuws

TERNAARD - Er zijn zaterdag 14 januari diverse opties op bouwgrond genomen in Ternaard. Er werd een informatiemarkt gehouden op de woon-werklocatie aan de Streng in Ternaard. Die was zodoende een succes.

Informatiemarkt succesvol

Naast de Stichting Bedrijventerrein waren ook de gemeente Dongeradeel, de Rabobank, Makelaardij Roos en woningstichting Thús Wonen vertegenwoordigd in de loods van bouwbedrijf Van der Kooi. Door deze combinatie konden bestaande vragen en onduidelijkheden snel worden opgelost. Dit leidde tot concrete opties op vier kavels van het bedrijventerrein en serieuze belangstelling voor twee andere kavels.

Ook op kavels voor woningbouw aan de van Aylvastrjitte is optie genomen en verdere belangstelling getoond. Omdat er ook door een partij belangstelling is getoond voor een bedrijvencentrum op de Streng, wordt bij voldoende verdere belangstelling overwogen om hier een kavel voor in te richten.

Acht jaar silgelegen
Nadat de bouwactiviteiten circa acht jaar stil hebben gelegen, komt nu de mogelijke ontwikkeling van fase 2 van de woon-werklocatie ineens in beeld. Opvallend is dat al de belangstelling uit Ternaard zelf komt, zodat de werkgelegenheid voor het dorp behouden blijft. Dit was destijds ook het doel van de woon-werklocatie in Ternaard.

"Dongeradeel wil een ondernemersvriendelijke gemeente zijn." Die ambitie heeft wethouder Pieter Braaksma alle potentiële, startende ondernemers zaterdag meegegeven. "Regels zijn er om een bestendige duurzame groei van het bedrijf mogelijk te maken."
Hij is er van overtuigd dat de dienstverlening aan ondernemers nog altijd beter kan: gerichter, meer samenhangend, sneller, met meer oog voor de ondernemer en zijn positie en belang. Daar zet hij zich voor in, beloofde de wethouder.

Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 4 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 16 uur geleden
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 20 uur geleden
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 22 uur geleden
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 23 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen gisteren
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen gisteren
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 4 mei, 10:18
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 4 mei, 08:30
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03