Afbeelding

Zwart pakt titel, 88 teams jeugdtoernooi

Nieuws

Een duel om de bal tijdens het Noord-Nederlands kampioenschap 1 tegen 1 in Oudega. (Foto: Klaas Rozema)

 

Zwart pakt titel, 88 teams jeugdtoernooi

 

OUDEGA – Korfballer Erwin Zwart heeft zondag voor de derde keer de titel gepakt bij het Noord-Nederlands kampioenschap 1 tegen 1.

Hij won in Oudega de finale van zijn broer André Zwart. De derde plaats was ook voor een speler van LDODK uit Gorredijk. Markus de Boer won van plaatselijk favoriet Sjoerd Poel. In de regiopoule ging de winst naar Jacob de Jager van Mid Fryslân. Foppe Nicolai van Olympia uit Twijzel werd tweede en Doede Deinum, speler van DTG, derde.

OPEINDE – Het jeugdtoernooi van KC de Pein werd zaterdag geopend door Dorpswethouder Opeinde en tevens wethouder van Sport van Smallingerland, Jos van der Horst. In de ochtend speelden 88 teams hun toernooi grotendeels onder zomerse omstandigheden.

De korfbalwedstrijden, afgewisseld met een spetterend optreden van clown Okidoki, stonden weer garant voor veel plezier. Voor de allerjongste korfballers, de kangoeroes, was er het jaarlijks terugkerende welpenevenement. Bijna honderd korfballertjes vanaf vier jaar deden talrijke leuke spelletjes en sloten de ochtend af in een heel grote kringdans. Aan het einde van de ochtend kwam er een verandering in het weerbeeld, maar niet in het humeur van de vele korfballers. Halverwege de dag kon de jongste jeugd weer huiswaarts keren en deden 52 aspiranten- en juniorenteams hun opwachting voor het middagprogramma. De regenbuien trokken langzaam weg van Opeinde. Ook op de middag was er meer dan korfbal alleen. Alle teams streden tussen de wedstrijden op grote luchtslangen.

Tussen 9.30 uur ’s ochtends en 17.30 uur ’s middags zijn er exact 1800 doelpunten gemaakt in de ruim tweehonderd wedstrijden. Aan het einde van de middag kon de organisatie met de vele vrijwilligers de accommodatie weer opruimen. Daar waar het sportpark Douwekamp eerdaags nog met vereende krachten opgebouwd was met zesentwintig velden. Dankzij spelmateriaal van buurverenigingen was de opbouw van dit massale korfbalpark mogelijk.

Naast de honderden foto’s is er dit jaar voor het eerst een aftermovie gemaakt van het jeugdtoernooi. Dit youtube-filmpje laat mooi zien hoe groots het evenement in Opeinde is. Via de website www.kcdepein.nl zijn het filmpje en tevens de links naar de vele foto’s terug te vinden.

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 14 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 15 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 16 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 17 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 19 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23