Afbeelding

Taptoe met topkorpsen in Drachten

Nieuws

De Show-, Marching- en Concertband Flora Band vermaakt het publiek dat in grote getale op de Taptoe afkwam. (Foto: Klaas Rozema)

 

Taptoe met topkorpsen in Drachten

 

DRACHTEN – Op het Kiryat Onoplein in Drachten waren zaterdagavond vijf topkorpsen te zien tijdens een grootse taptoe, die veel publiek trok.

De taptoe was in het kader van ‘70 jaar bevrijding’ georganiseerd door het Oranje Comité Drachten. “Vijf jaar geleden hielden we ook een taptoe, maar nu hebben we de beste korpsen van Nederland naar Drachten gehaald om een show te geven”, zegt Jan Klaver, voorzitter van het Oranje Comité. Om alle bezoekers een plek te geven was een tribune gebouwd. Een van de deelnemers was het Drum & Bugle Corps Jubal uit Dordrecht, dat meerdere internationale prijzen heeft gewonnen.

Dit korps had een grote aanhang uit Dordrecht meegenomen. “Er kwamen tweehonderd mensen mee. De toeschouwers bij de taptoe kwamen uit heel Nederland en er waren ook veel muziekliefhebbers uit Friesland”, zegt Jan Klaver, die na het evenement een dankwoord hield. Friesland was vertegenwoordigd met Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek en het Pasveerkorps uit Leeuwarden, al jaren een begrip in de wereld van de korpsen.
Uit Leiden kwam de Show- en Marchingband K & G, die onder andere optrad voor leden van het Koninklijk Huis en voor de toenmalige Amerikaanse president Bush senior. Rijnsburg was vertegenwoordigd door de Flora Band. Tijdens de pauze traden de NOVA ColorGuards uit Drachten op. Speaker Theo Woudstra leverde het commentaar bij de taptoe. Daarvoor was er een streetparade door het Drachtster centrum.

Gisteren organiseerde het Oranje Comité het bevrijdingsfestival en waren veteranen en Canadese bevrijders in oude legervoertuigen te zien. Ook waren er tal van activiteiten in en rond De Lawei.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 16 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 16 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 18 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 19 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 21 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23