Afbeelding

SC Veenwouden koploper in periode

Nieuws

Ondanks de 2-0 nederlaag tegen SC Veenwouden blijft ‘t Fean’58 ijveren voor een beter resultaat. Links Stefan Jan Sijtsma van Veenwouden en rechts Fokko van der Veer van ‘t Fean’58. (Foto: Klaas Rozema)

 

SC Veenwouden koploper in periode

 

FEANWALDEN – SC Veenwouden deed zaterdag prima zaken door met 2-0 te winnen van ‘t Fean’58 terwijl CVVO verloor van Heerenveense Boys waardoor SCV nu alleen aan de leiding gaat in de derde periode met 18 punten uit zes duels.

SCV nam revanche voor de 3-2 nederlaag die het paasmaandag leed in Surhuisterveen. ‘t Fean is daardoor nog lang niet veilig in de strijd om degradatie. In een matige partij voetbal nam de thuisclub al na vijf minuten de leiding toen doelman André de Graaf zich verkeek op een vrije trap van Rinse Procee en de bal in eigen doel stompte. De gasten hadden na tien minuten hun gevaarlijkste moment toen Erwin Tabak de lat raakte met een afstandsschot.

De thuisclub had hierna de 2-0 moeten maken toen Rinse Procee Stefan Jan Sijtsma een niet te missen kans bood. Sijtsma treuzelde echter veel te lang en miste daardoor deze enorme mogelijkheid. Na een half uur kwam SCV op 2-0 toen Wytze Veenstra een pass van achteruit goed doorkopte op Rinse Procee. Deze wist het sprintduel met Raoul Dijkstra te winnen waarna hij alleen voor de keeper beheerst afrondde. Na het rustsignaal, bij het verlaten van het veld, kreeg ‘t Feantrainer Yko de Boer de rode kaart getoond van arbiter Danny Meiring, dit na een woordenwisseling. In een hele matige tweede helft hadden de gasten een veldoverwicht, maar wisten ze geen enkele uitgespeelde kans te creëren. Alleen een paar vrije trappen van Wietze Vrij zorgden voor gevaar, maar doelman Coenraad van der Mark wist deze stompend onschadelijk te maken. De thuisclub kreeg ruimte om in de counter toe te slaan maar het ging slecht om met deze mogelijkheden waardoor deze wedstrijd uitging als een nachtkaars.

Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 17 uur geleden
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 19 uur geleden
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 20 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 21 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 22 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 23 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen gisteren
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07