Sfeervolle winterfolkavond van Folk yn de Wâlden

Cultuur


OENTSJERK - Eens per jaar organiseert Folk yn de Wâlden een winterfolk-avond in Stania State, Oentsjerk. Muziekliefhebbers komen dan genieten van "een lopend buffet en een schitterend concert", aldus initiatiefnemer en muziekliefhebber Freek Nijland uit Gytsjerk.

Dinsdag 12 december komt Iain Matthews naar Oentsjerk met zijn band Southern Comfort. Houd je ActiefPlus-app voor bovenstaande foto en neem alvast een voorproefje op de muziek via het You Tube-filmpje dat je ziet.
Folk yn de Wâlden is een vrijwilligersclub die sinds 2004 maandelijks een concert organiseert op landgoed Stania State in Oentsjerk. Meestal zijn deze concerten op een dinsdagavond. Dat is een avond dat grootse artiesten vanuit de hele wereld op bezoek in Nederland, vaak wel een gaatje in hun agenda hebben om zich te laten boeken voor een optreden in de Trynwâlden. Meestal komen ze in een kleine bezetting en maken akoestische muziek.

Matthews Southern Comfort scoorde in 1970 de wereldhit 'Woodstock'. Het nummer was geschreven door Joni Mitchell, zelf niet op het Woodstock-festival aanwezig.

Iain Matthews was voor de Matthews Southern Comfort uit de folkrockband Fairport Convention gestapt en wilde nieuwe wegen inslaan. De band maakte twee albums, maar rusteloze Iain Matthews ontbond de groep en ging in 1972 verder met Plainsong. Er volgden vele projecten, zoals 'More than a song' met Eliza Gilkyson en Ad Vanderveen, maar Iain Matthews had veertig jaar later toch een onvoldaan gevoel over het beëindigen van Matthews Southern Comfort.

In 2011 formeerde hij de band opnieuw en bracht het album 'Kind of New' uit. Zes jaar later komt Matthews Southern Comfort in een nieuwe line-up naar Oentsjerk: Iain Matthews, Bart Jan Baartmans, Bart de Win en Eric Devries.

De avond begint om 19.00 uur met een gezellige maaltijd en live folkmuziek. Het concert begint om 20.15 uur. Entree is 20 euro zonder, en 30 euro met buffet. Reservering bureau-n@kpnmail.nl.

Afbeelding
Roas Kuipers winnares 48e FMDT Solistenconcours Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergaderen woensdagavond 1 februari in Holwert Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wij maken ons zorgen om de vermiste Harry Elzen uit Drachten Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Raai ontdekken internationale wereld Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Wat is de stand van zaken voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Snel internet via glasvezel nu ook bereikbaar voor kleine kernen in Smallingerland Algemeen gisteren
Afbeelding
Duo Fling in Witte Kerk te Hemrik Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
Vrijkaarten februari en maart Theater De Colle Algemeen 30 jan, 11:16
Afbeelding
Vier op de tien Nederlanders verwachten boven energieverbruiksplafond te komen Algemeen 30 jan, 10:58
Afbeelding
Beweegfeest voor peuters en kleuters bij gymvereniging VenV Garyp Algemeen 30 jan, 10:35
Afbeelding
Energiemarkt Ryptsjerk geopend met waterstofauto en wind Algemeen 30 jan, 09:59
Afbeelding
Het is een 'gekkehûs' bij de Burdaarder toneelvereniging Algemeen 30 jan, 07:30
Afbeelding
Crazy weekend bij Ropta Boys Algemeen 29 jan, 17:50