Gouden kalf voor kookboek van Annie van Dam

  Bedrijven

Tv-kok Reitse Spanninga verrast Friese auteur

BURGUM - De media heeft de mond er van vol. Het lijkt er op dat in onze snelle consumptiemaatschappij gemak voorrang krijgt boven kwaliteit. Ons eten moet snel klaar, het liefst kant en klaar, zodat we het alleen maar op hoeven te warmen. De supermarkten staan vol met pakjes en zakjes met allerlei toevoegingen om de smaak te versterken. Maar het kan ook anders…

Het kookboek van Annie van Dam, eigenaar van De Zomerschuur in Burgum en bekend van de automaat met kalfsvlees van eigen boerderij die op haar erf staat, gaat over écht eten. Zonder pakjes en zakjes, gezond, zo van de boer. Een kookboek over kalfsvlees dat van zichzelf al smakelijk is en weinig toevoeging behoeft. Het vlees is mals, goed verteerbaar en heeft een laag vetgehalte.

Natuurlijke ingrediënten met een hoofdrol voor kalfsvlees

Annie van Dam, woonachtig in het Friese Burgum, is opgegroeid in een boerengezin waar het gezegde 'wat een boer niet kent, dat vreet hij niet' heel normaal was. Zij weet wat lekker is. En gezond! Met dit kookboek ga je terug naar de basis: puur en gezond genieten van gerechten met alleen natuurlijke ingrediënten waarin kalfsvlees de hoofdrol speelt. Dankzij de duidelijke uitleg van de auteur kan iedere gezonde thuiskok direct aan de slag. De kalfsvleesrecepten zijn toegankelijk voor iedereen.

Het eerste exemplaar van het boek dat vrij uniek in haar soort is - er zijn weinig kookboeken die specifiek over kalfsvleesgerechten gaan - is op zaterdag 9 november 2019 uitgereikt door tv-kok Reitse Spanninga. Vers van de pers. Behalve het kookboek krijgt Annie van Dam tevens een gouden kalf. ,,Een mooi beeld, een 'knipoogje' naar de filmindustrie. Levensgroot, als blijk van waardering'', laat Reitse Spanninga weten.

Het kookboek is te koop in de Zomerschuur, bij Boekhandel Burgum en bij Mitra slijterij 't Span Burgum.

Locatie: Zomerweg 68 A te Burgum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annie van Dam: 06-12814812.

Meer berichten