Stadtmüller: mode-schoenen mét voetzorg

Zaken Zakelijk

Stadtmüller aan de Tweebaksmarkt 43 in Leeuwarden is een opvallen-de schoenenzaak. Twee jaar geleden zagen de eigenaren een gat in de mark. Orthopedisch schoenmaker Jürgen Stadtmüller en retailkenner Marcel Slump: "Omdat wij met onze merken breedtematen aanbieden, hebben we voor iedere voet een passende schoen." 

Staat er ondanks het grote assortiment tussen de confectie-schoenen geen passende schoen? Dan maakt Jürgen Stadtmüller deze zelf. "Ook klanten met semi-orthopedische of orthopedische schoenen verlaten onze winkel modieus." Of je nu schoenen zoekt in het geklede of in het sportieve segment, ze staan tussen de comfortabele modeschoenen bij Stadtmüller. Marcel Slump: "Voor heren hebben we bijvoorbeeld geklede merken zoals Gijs en Van Bommel. Voor dames Piedi Nudi en Footnotes. Durea, FinnComfort en Hartjes leveren damesschoenen met een sportieve look. Voor heren hebben we het stoere merk Panama Jack."

Driedimensionaal meetapparatuur

Veel mensen die steunzolen gebruiken, zoeken schoenen met een stevige hiel en een uitneembare binnenzool. Die vinden ze uiteraard bij Stadtmüller. "Maar er is meer belangrijk voor deze klanten," weet orthopedisch schoentechnicus Jürgen. Trots toont zijn compagnon Marcel Slump de nieuwe meet-apparatuur. "Hiermee laten we precies zien hoe uw voet in een schoen zit. Driedimensionaal. 

Is de breedte goed, is de lengte goed? Zijn er drukpunten waardoor voetproblemen ontstaan? Er is geen andere schoenenwinkel in het Noorden die dat op deze manier kan laten zien."

"Semi-orthopedische schoenen pas je hier"

Richting verzekeraars is de meetapparatuur eveneens een aanwinst. Stadtmüller maakt aantoonbaar wanneer iemand aangepaste schoenen nodig heeft. "Komt een klant er bij de confectieschoenen niet uit, dan hebben wij een presentatie met semi-orthopedische schoenen", wijst Marcel Slump. "Ook dat is uniek. Mensen met (semi-)orthopedische schoenen zijn gewend deze uit een boekje te kiezen. Bij ons kun je ze gewoon vasthouden, voelen, passen. Daarna maken we de gekozen schoen geheel op maat. "De zorgverzekeraar vergoed doorgaans de aangepaste schoenen. Met alle zorgverzekeraars hebben we een contract. Wie (semi)-orthopedische schoenen nodig heeft, wordt vaak naar ons doorverwezen door een medisch specialist.
Bij de VGZ en de Friesland mag orthopedisch schoentechnicus Jurgen Stadtmüller zelf beoordelen of er (semi-)orthopedische schoenen nodig zijn. Ik bespreek met de klant welk soort leer hij of zij mooi vindt en welke kleur(en). Niets is mij te gek."

Voetencheckdag en laarzenweek

Op zaterdag 23 september organiseert Stadtmüller een gratis voetencheckdag, met onze podoloog Christian Esselbrugge die voetonderzoek doet en pedicure Harmke van Dijk die advies en een voetmassage geeft. De week die volgt, is uitgeroepen tot 'laarzenweek'. Marcel: "Door een samenwerking met het schoenmerk JJ verkopen wij lange laarzen in diverse breedtes en kuitwijdtes."

Parkeren

Komt u met de auto, dan vormt parkeren in de buurt van Stadtmüller geen probleem. Donderdagavond, vrijdag en zaterdag kunt u ook parkeren in parkeergarage Oosterstraat. Deze bevindt zich direct naast Stadtmüller. Er zijn twee invalide-parkeerplaatsen voor de deur van de winkel. Verder zijn er in en rondom de Tweebaksmarkt tal van locaties voor parkeren. Met de grote schoenenkeus en gezellige winkelsfeer is het een feest om bij Stadtmüller schoenen te kopen.

Stadtmüller Schoenen Leeuwarden
Tweebaksmarkt 43
8911 KW Leeuwarden
058 289 3961
www.stadtmuller.nl
facebook.com/stadtmullerschoenen

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 9 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 10 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 11 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 12 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 12 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 13 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 14 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 15 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 17 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 17 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 18 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00