Initiatiefnemers van het Skatepark Burgum Kian (uiterst links) en Daniëlle van der Pruik (met rood shirt) bij de skeelerbaan in Burgum.
Initiatiefnemers van het Skatepark Burgum Kian (uiterst links) en Daniëlle van der Pruik (met rood shirt) bij de skeelerbaan in Burgum. Foto: Actief Media

(video) Een Skatepark in Burgum? Dat moet toch lukken!

Algemeen

Video - Het is beslist een ambitieuze en sportieve opgave waar Daniëlle van der Pruik en haar zoon Kian uit Burgum aan zijn begonnen. Ze willen namelijk naast de skeelerbaan bij het Wetter- en WIllepark een skatepark realiseren. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft de grond beschikbaar gesteld, maar zelf moeten ze met hun stichting Skateplein Burgum 200.000 euro bij elkaar zien te krijgen. 


Daarvoor zullen de komende tijd allerlei activiteiten georganiseerd worden en zullen fondsen en subsidieverstrekkers aangeschreven worden. “De teller van de crowdfunding staat nu op driehonderd euro, dus die kan nog wel een duwtje gebruiken”, laat moeder Daniëlle weten.

Ontmoetingsplek

“We willen graag een skatevoorziening realiseren in Burgum zodat de jeugd uit de omgeving een eigen goede en sportieve ontmoetingsplek heeft. Het is mooi dat de gemeente ons steunt in het plan en daarom een mooie locatie in het Wetter- en Willepark heeft gegeven”, legt Daniëlle uit. Omdat het skatepark op een veilige en professionele manier wordt aangelegd is er 200.000 euro nodig. Om alle fondsen bij elkaar te krijgen is nog een hele klus. “Daarin worden we professioneel bijgestaan door Alie Klompmaker van Kearn”, aldus Daniëlle. 

Skate Event

Naast subsidies, een crowdfunding en sponsoracties zijn Kian en Daniëlle verheugd dat ze nu al kunnen vertellen dat er in september weer een skate event zal komen. “Daarvoor hebben we een subsidie van 3.500 euro gekregen”, vertelt Kian.  Vorig jaar kwamen hier zo’n tweehonderd bezoekers op af. Naast, steppers, skeelers en skateboarders was er ook graffiti te zien. “Omdat het toen zo’n succes was, zijn we blij dat er een tweede editie komt, waarbij we proberen wat extra te doen met misschien muziek”, vult Daniëlle haar zoon aan.

Vind jij het ook belangrijk dat de skatevoorziening er komt en wil je Daniëlle en Kian hierbij steunen? Doneer dan nu via www.gofundme.com/f/skateplein-burgum Elke donatie groot of klein wordt zeer gewaardeerd!

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57