Ids Simon de Beer in actie.
Ids Simon de Beer in actie. Foto: Ingezonden

Seizoen Ropta Boys eindigt in mineur

Algemeen

Voor zowel Marrum als Ropta Boys stond er niks meer op het spel deze middag. Het verschil was dat met name de eerste helft Marrum er nog een wedstrijd van wilde maken. Ropta Boys miste meerdere vaste waardes door blessures en de bondspartij voor junioren in Franeker. Hierdoor kreeg wel een aantal spelers de kans om te starten in de basis waar zij anders op de reservebank starten. 

Marrum begon sterk en aanvallend en werd geen duimbreed in de weg gestaan door Ropta Boys. De eerste vijfentwintig minuten was dan ook voornamelijk eenrichtingsverkeer richting keeper Johannes de Groot die tot dan zijn doel schoon wist te houden. Uit een corner viel de 1-0 voor Marrum en drie minuten later was het al 2-0 doordat iedereen dacht dat de bal over de zijlijn was en ophield met lopen, maar de bal was niet in zijn geheel over de lijn en dus mocht er doorgespeeld worden waardoor de verdediging veel te laat was en de spits van Marrum de bal probleemloos in kon schieten. Ropta Boys kreeg een kansje via Geert Linthof, maar in het strafschopgebied was het te druk en kreeg hij de bal niet in de goal. Een vrije trap van Jelmer Castelein eindigde op de paal en had zeker meer verdiend. Kort voor het rustsignaal komt Marrum op 3-0 door een vrije trap na een handsbal keurig langs de muur in de linkerhoek te schieten. 

Na de pauze een beter en feller Ropta Boys dat meteen een kans creëert via Andre Turkstra, maar zijn kopbal is te zacht en kan simpel door de keeper gevangen worden. Halverwege de tweede helft probeert Erik de Vries een voorzet met buitenkantje rechts te geven, maar deze bal heeft zoveel curve dat hij perfect over de keeper in de rechterbovenhoek krult. Een wonderschoon doelpunt in een belabberde wedstrijd. Keeper Johannes de Groot weet een grotere achterstand te voorkomen door twee voortreffelijke reddingen in één actie en zo bloedt de wedstrijd langzaam dood. Na negentig minuten vindt de leidsman het ook genoeg en kunnen beide ploegen de douches opzoeken voor het zomerreces. 

Ropta Boys eindigt het seizoen op een negende plek met negen overwinningen, tien verloren wedstrijden en zeven gelijke spellen. Een puntentotaal van vierendertig levert lijfsbehoud op en er zijn meer doelpunten geïncasseerd dan gemaakt. Een mooie uitgangspositie voor trainers Kool en Kool om dit te verbeteren volgende jaar. Opende is al enkele weken de kampioen en Ternaard en Wtoc zijn rechtstreeks gedegradeerd. Ouwe Syl mag via de nacompetitie proberen om in de vierde klas te blijven, Drogeham, Friese Boys en Birdaard mogen een gooi doen naar promotie na het winnen van een periodetitel. Een wisselend seizoen voor Ropta Boys met mooie winstpartijen, puntverlies wat niet nodig was geweest en uiteindelijk genoeg punten om volgend jaar weer in de vierde klas te acteren. 

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57