Wie verdrijft het kampioensspook?
Wie verdrijft het kampioensspook? Foto: Ingezonden

Ontknoping 1F : Wie verdrijft het kampioensspook?

Algemeen

Het is inmiddels bij elke voetballiefhebber wel bekend, maar de ontknoping in de eerste klasse F heeft zaterdag een ongekend spannend slot. Waar weken lang vier ploegen streden om de koppositie heeft Broekster Boys de afgelopen weken de zaak geheel op zijn kop gezet. 

Pelikaan S en Oranje Nassau Groningen hebben al meerde jaren de wens om te promoveren. Blauw wit 34 heeft na de misgelopen promotie in de nacompetitie van vorig seizoen de wens uitgesproken om voor het kampioenschap te gaan en ONS wil de degradatie van vorig direct weer ongedaan maken met promotie. Broekster Boys eindigde vorig seizoen als 5e en daarvan werd gezegd dat het een bovengemiddelde prestatie was die niet zo maar even te evenaren was. Handhaving bleef na die 5e plaats nog steeds de 1e doelstelling zeker gezien de versterkte degradatieregeling van dit en komend seizoen en de versterkte selecties van de overige topteams.

Maar de afgelopen weken ging het fantastisch en liet de top 4 punten en steken vallen. Door de overwinningen van Broekster Boys op oa ONS Sneek en Blauw wit kreeg de dorpsploeg aansluiting en liet het kampioensspook zich plotseling zien in Damwoude. Promoveren naar de 4e divisie? Is dat zelfs mogelijk? Broekster Boys hoeft niet per se naar boven maar zal de kans zeker niet laten lopen. Het zou een kers op de taart van het duo Zwart /Dantuma zijn die sowieso nu al een fantastische prestatie met Broekster boys hebben neergezet. Dat ligt voor de achtervolgende ploegen waarschijnlijk wel iets anders…..

Twee weken terug werd door Broekster Boys voor het eerst de koppositie gepakt en dat heeft het voor aanvang van de laatste ronde nog steeds. Zonder zelf te spelen was afgelopen weekend het puntenverlies voor zowel ON, ONS en Blauw wit een wonder en werd de 1e stek behouden.

Komende zaterdag speelt BB uit tegen Winsum en zijn er diverse scenario’s mogelijk. Als Broekster Boys wint zal het hoogstwaarschijnlijk de titel pakken (en de 2e periode) want alleen Pelikaan s kan dan in punten gelijk komen maar moet dus het doelsaldo wegwerken. Een grote overwinning is voor hen nodig. Winsum speelt zelf nog voor de periodetitel en heeft daarvoor een gelijkspel nodig tegen BB. En dat is gezien het programma waarschijnlijk voor Broekster Boys niet voldoende voor een titel of vervangende periode. Het is dus ongekend spannend en dus zal het kampioensspook zich zaterdag op minimaal 3 velden laten zien. Omrop Fryslân zal live verslag doen van de ontknoping, maar we verwachten ook bij de wedstrijd in Winsum zeker honderden toeschouwers. De aanhang van Broekster Boys zal groot zijn, want de 2 beschikbare bussen zaten in een mum van tijd vol.

Kom Broekster Boys steunen zodat het bekende spook naar andere velden verdreven wordt en Broekster Boys geschiedenis kan schrijven.

Stand top 6.

1         Broekster Boys 23-45 (+22)
2         Pelikaan S         23-45 (+17)
3         ONS Sneek  23-44 (+31)
4         Oranje Nassau  23-44 (+27)
5         Blauw Wit ’34 23-44 (+17)
6         Winsum         23-37 (+10)

Programma: (allen 15.00 uur)

Winsum – Broekster Boys
Pelikaan S – Oranje Nassau
ONS Sneek –Blauw wit

Schorsing in de raad van Tytsjerksteradiel over versnelling van woningbouw in Burgum. Op de voorgrond v.l.n.r. staan Douwe Hooijenga (CU), Sjaak Hoekstra (VVD) en Gert van der Meijden (CDA). Op de achtergrond 'daartussen' FNP-raadsleden Emmie Soepboer en Jan Pieter van der Velde.
Snellere aanpak woningbouw in Burgum: raad en college vooreerst op één lijn Algemeen 14 uur geleden
Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart
2024 Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart Algemeen 15 uur geleden
Bij de Regiopoli in Drachten kun je voor steeds meer specialistische zorg terecht
Regiopoli breidt gynaecologische zorg fors uit Algemeen 15 uur geleden
Luister jij graag naar klassieke muziek?
Wie wil bij muziekluisterclub? Algemeen 16 uur geleden
Je, Anne
Een stukje geschiedenis en legendarische muziek in De Lawei Algemeen 16 uur geleden
De brug bij Skûlenboarch wordt gerepareerd. Verkeer kan er vooreerst niet overheen en een tijdelijke pont voor fietsers en voetgangers acht Rijkswaterstaat te onveilig.
Geen tijdelijke pont bij Skûlenboarch: "Te ûnfeilich" Algemeen 16 uur geleden
De grinding deathcoreband Kletus
Voorronde Metal Battle in Iduna Algemeen 17 uur geleden
Het gemeentehuis in Damwâld, met links op de begane grond de raadszaal.
Dantumadiel wil achterstanden wegwerken en organisatie doorontwikkelen Algemeen 19 uur geleden
Funderingsschade.
Funderingsloket Fryslân 1 maart open Algemeen 20 uur geleden
Melissa
Start ynskriuwing Liet foar finale 2024 Algemeen 29 feb, 17:30
De Fanfarepodcast vanaf 29 februari online
Tryater presenteert intieme podcast over fanfare Algemeen 29 feb, 15:30
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden Hospitality Group Algemeen 29 feb, 15:00
Swingkoor Burgum in Dronryp.
Concert door Swingkoor Burgum, 10 maart in de Alde Wite Algemeen 29 feb, 14:02