Afbeelding
Foto: Pixabay

Plichtmatige overwinning TFS / DOW / Wêz Handich

Algemeen

Op zaterdag 1 oktober 2022 begon het vlaggenschip van TFS/DOW/Wêz Handich voor de derde maal op rij aan een uitwedstrijd. Na een doordeweekse bekeroverwinning tegen WSS en een moeizame tweepunter bij ROG reisde het team van Gert-Jan Olthuis en Harold Jellema ditmaal af naar De Hoeve om tegen de gelijknamige korfbalvereniging te spelen. 

De Hoeve speelde enkele jaren geleden nog in de Hoofdklasse en stond bekend als een stugge ploeg waar menig aspirerend topkorfballer een zware middag te verduren had. Deze zaterdagnamiddag bleek dat de stugheid nog niet verdwenen was uit het dorpje. Voorafgaan aan de wedstrijd van het eerste rekende TFS/DOW/Wêz Handich 2 gemakkelijk af met het tweede team van De Hoeve.

Uit de startblokken

Ervaren scheidsrechter J. de Boer floot om 17:00 uur om het startsignaal aan te geven. De Drachtstercompagnie / Eastermar / Rottevalle-combinatie startte met dezelfde basisacht die een week tevoren met ROG had afgerekend. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor De Hoeve, via een vrije bal, een strafworp en een uitstartbal schoten de roodgroenen uit de startblokken. De Ferwerda-formatie vocht zich echter al snel terug in de wedstrijd. Het initiatief in de wedstrijd werd al snel overgenomen en via flitsend combinatiespel en scherpe acties werden opgelegde kansen gecreëerd, maar helaas mocht het in de afronding deze dag niet baten. Zij die hoopten op doorloopballen konden naderhand thuis vertellen dat ze een koude kermis hadden bezocht. Desondanks had de uitploeg bij rust een gat van drie doelpunten geslagen, beide teams zochten de kleedkamers op met een ruststand van 6-9.

Gemiste kansen

Na de rust veranderde qua spelbeeld bijzonder weinig. TFS /DOW / Wêz Handich had nog steeds het betere van het spel, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken, terwijl de thuisploeg gestaag doorging en eens in de zoveel tijd scoorde vanaf tweeëneenhalve meter. Hoewel het verschil nooit groot werd, was het voor beide partijen duidelijk welk team de punten mee naar huis zou nemen. Op 12-15 besloot de arbiter af te fluiten. Niemand bij de blauwhemden was tevreden over het verloop van de wedstrijd. Het moge duidelijk zijn dat het grootste doel – winnen – was gelukt, maar er heerste frustratie over de gemiste kansen. 

Komende week biedt twee mogelijkheden tot verbetering. Dinsdagavond volgt een krachtmeting in de Jan Mulderbeker, waarin om 20:00 uur een uitwedstrijd tegen CSL op het programma staat. Vervolgens speelt de selectie aanstaande zaterdagavond thuiswedstrijden in Rottevalle. De tweede teams kruisen de degens om 18:30 uur, aansluitend start de wedstrijd van het vlaggenschepen wanneer de klok acht keer slaat. Publiek is van harte welkom!

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15