Afbeelding
Foto: Pixabay

Plichtmatige overwinning TFS / DOW / Wêz Handich

Algemeen

Op zaterdag 1 oktober 2022 begon het vlaggenschip van TFS/DOW/Wêz Handich voor de derde maal op rij aan een uitwedstrijd. Na een doordeweekse bekeroverwinning tegen WSS en een moeizame tweepunter bij ROG reisde het team van Gert-Jan Olthuis en Harold Jellema ditmaal af naar De Hoeve om tegen de gelijknamige korfbalvereniging te spelen. 

De Hoeve speelde enkele jaren geleden nog in de Hoofdklasse en stond bekend als een stugge ploeg waar menig aspirerend topkorfballer een zware middag te verduren had. Deze zaterdagnamiddag bleek dat de stugheid nog niet verdwenen was uit het dorpje. Voorafgaan aan de wedstrijd van het eerste rekende TFS/DOW/Wêz Handich 2 gemakkelijk af met het tweede team van De Hoeve.

Uit de startblokken

Ervaren scheidsrechter J. de Boer floot om 17:00 uur om het startsignaal aan te geven. De Drachtstercompagnie / Eastermar / Rottevalle-combinatie startte met dezelfde basisacht die een week tevoren met ROG had afgerekend. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor De Hoeve, via een vrije bal, een strafworp en een uitstartbal schoten de roodgroenen uit de startblokken. De Ferwerda-formatie vocht zich echter al snel terug in de wedstrijd. Het initiatief in de wedstrijd werd al snel overgenomen en via flitsend combinatiespel en scherpe acties werden opgelegde kansen gecreëerd, maar helaas mocht het in de afronding deze dag niet baten. Zij die hoopten op doorloopballen konden naderhand thuis vertellen dat ze een koude kermis hadden bezocht. Desondanks had de uitploeg bij rust een gat van drie doelpunten geslagen, beide teams zochten de kleedkamers op met een ruststand van 6-9.

Gemiste kansen

Na de rust veranderde qua spelbeeld bijzonder weinig. TFS /DOW / Wêz Handich had nog steeds het betere van het spel, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken, terwijl de thuisploeg gestaag doorging en eens in de zoveel tijd scoorde vanaf tweeëneenhalve meter. Hoewel het verschil nooit groot werd, was het voor beide partijen duidelijk welk team de punten mee naar huis zou nemen. Op 12-15 besloot de arbiter af te fluiten. Niemand bij de blauwhemden was tevreden over het verloop van de wedstrijd. Het moge duidelijk zijn dat het grootste doel – winnen – was gelukt, maar er heerste frustratie over de gemiste kansen. 

Komende week biedt twee mogelijkheden tot verbetering. Dinsdagavond volgt een krachtmeting in de Jan Mulderbeker, waarin om 20:00 uur een uitwedstrijd tegen CSL op het programma staat. Vervolgens speelt de selectie aanstaande zaterdagavond thuiswedstrijden in Rottevalle. De tweede teams kruisen de degens om 18:30 uur, aansluitend start de wedstrijd van het vlaggenschepen wanneer de klok acht keer slaat. Publiek is van harte welkom!

Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 1 uur geleden
Lintjesregen gemeente Achtkarspelen 2024.
Lintjesregen gemeente Achtkarspelen 2024 Algemeen 2 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 2 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 3 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 4 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 6 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 7 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 22 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 23 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen gisteren
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen gisteren
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen gisteren