Doelpoging van Edwin Schaafsma.
Doelpoging van Edwin Schaafsma. Foto: Orange Pictures

Buitenpost verliest geflatteerd van Genemuiden

Algemeen

Buitenpost speelde zaterdag in Genemuiden volgens trainer Willem Brouwer de beste wedstrijd van het seizoen. Omdat zijn ploeg verzuimde te scoren, wat de tegenstander wel lukte, stonden de Blauwkes na afloop met lege handen. Genemuiden wist vier keer het net te vinden. “Zuur verlies en erg geflatteerd. We hebben hier wel iets laten liggen. Doodzonde”, mopperde Brouwer.

De wedstrijd in Genemuiden begon een half uur later wegens autopech van een van de assistent-scheidsrechters. Buitenpost startte vervolgens voortvarend. Al na twee minuten kopte Edwin Schaafsma in kansrijke positie voorlangs. Daarna was er een enorme kans voor Mark van der Meer. Doelman Hidde Streutker was niet alert bij een terugspeelbal, de bal kwam bij Van der Meer die kapte en dacht raak te schieten. De andere Streukter in het team, Jens Jurn, gooide zich echter voor het schot en wist zo een doelpunt te voorkomen. De volgende kans was voor Sam Wormmeester. Zijn doelpoging werd laag in de hoek door Streutker knap onschadelijk gemaakt. Nadat Van der Meer nog een mogelijkheid had gekregen op de voorsprong, nam Genemuiden na een half uur spelen de teugels meer in handen wat leidde tot enkele kansen. Net voor rust was het raak voor de thuisploeg. Eerst was er nog een goede redding van Kevin van der Meulen op een loeihard schot van Osama Ben Kadour, in de rebound was Rens van Benthem trefzeker.

Noodlot slaat toe

Na twee minuten in de tweede helft sloeg het noodlot toe bij Robin Huisman de Jong. Hij kreeg de bal van dichtbij hard en vol in zijn gezicht waardoor hij even buiten westen was. Aangeslagen moest hij het veld verlaten met de vrees voor een hersenschudding. Terwijl Jorrit Terpstra in allerijl zijn warming-up had gedaan en bijna klaar was om Huisman de Jong te vervangen, profiteerde Jens Jurn Streutker meteen van de manmeersituatie. De mee opgekomen verdediger maakte de 2-0. Na een uur was de wedstrijd gespeeld met de 3-0 van Osama Ben Kadour. De spits tekende even later voor het mooiste doelpunt van de middag. Hij zag Van der Meulen ver voor zijn goal staan. Van bijna 40 meter afstand schoot hij de bal over de doelman tegen de touwen. Buitenpost probeerde daarna nog een eretreffer te maken. Invaller Rolf Dijk was er dichtbij met een schot op de paal en zijn tweede kans, oog in oog met de keeper, werd door die laatste gepakt.  

Perspectief

“We scoren moeilijk, dat bleek nu wel weer. We hadden na een half uur op 2 of 3-0 moeten staan. Dat erkende Genemuiden-trainer René van der Weij ook”, zei Brouwer. Toch is de coach positief over het getoonde spel. “Tegen een heel goede ploeg hebben we prima meegedaan. Dat biedt perspectief voor de volgende wedstrijden. Buitenpost zakt door het verlies naar de een na laatste plaats in de vierde divisie B met vier punten uit vijf wedstrijden. Volgende week wacht weer een zware tegenstander. Dan komt Eemdijk, de nummer drie, op bezoek. Direct na afloop is er Oktoberfest op De Swadde.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (63. Bernd Douma), Robin Huisman de Jong (51. Jorrit Terpstra), Mark Huizinga, Durk de Haan (63. Joran Olijve), Edwin Schaafsma, David Kazimier, Youri Sletering, Sam Wormmeester (63. Rolf Dijk), Rik Weening (63. Aleksandar Radenkovic), Mark van der Meer

Scoreverloop: 34. 1-0 Rens van Benthem, 49. Jens Jurn Streutker, 60. 3-0 Osama Ben Kadour, 66. 4-0 Ben Kadour Gele kaart: Joran Olijve (Buitenpost)

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 6 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 8 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 9 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 9 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 10 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 11 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 12 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 13 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 14 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 15 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 16 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00