Het team van Qop, de aanjager van de subsidieregeling Versnellingsagenda.
Het team van Qop, de aanjager van de subsidieregeling Versnellingsagenda. Foto: ingezonden

De subsidieregeling Versnellingsagenda is wederom geopend

Algemeen

Wie een kansrijk projectidee heeft voor de sectoren bouw, metaal, agrofood en/of recreatie en toerisme in de regio Noordoost-Fryslân kan een subsidie aanvragen vanuit de Versnellingsagenda. Tot en met 31 oktober is de subsidieregeling geopend voor aanvragen boven de 25.000 euro. Kleinere aanvragen vallen niet in deze periode en kunnen het volledige jaar nog aangevraagd worden.

Projecten met een blijvend effect in de regio komen in aanmerking voor een subsidie tot 65 procent van de projectkosten. Het gaat dan bijvoorbeeld om projecten zoals De Nije Silen. “Dokkumer Nieuwe zijlen is meer dan een doorgaande weg. De subsidie van de Versnellingsagenda maakt het mogelijk om de mooie kansen die er liggen verder te ontwikkelen. Het begin is er al. Samen met de bewoners van het buurtschap is een sluiswandeling gerealiseerd langs de historische sluis en schepen en de voormalige sluiswachtershuizen”, vertelt Barbara Holierhoek, voorzitter van Stifting Farrend Erfskip. Het gebied heeft een rijke historie en de bijzondere verhalen zijn nu te lezen op de geplaatste borden in de omgeving van de sluis. 

De adviseurs van Qop gaan in gesprek met initiatiefnemers en mensen met een goed idee voor de regio. Ze helpen je het idee uit te werken tot een plan dat past bij de Versnellingsagenda. Qop verbindt partijen en koppelt kansen. Zo werken het WTC, NHL Stenden, Rabobank en Bowinn gezamenlijk aan een project om de exportambitie van de bedrijven in de regio in kaart te brengen. Export zorgt in Nederland voor een derde aan werkgelegenheid. In de ANNO-gemeenten ligt het exportaandeel ver onder dit gemiddelde. Door het herkennen van de exportambities en wat bedrijven nodig hebben om internationaal te groeien kunnen de gemeenten gericht ondersteuning gaan bieden. Vanuit deze inventarisatie worden exportwerkgroepen opgestart waar het leren van elkaar centraal staat.

Projecten vanaf 25.000 euro kunnen drie keer per jaar worden ingediend tijdens de openstelling van de tender. De derde en laatste openstelling van 2022 is op dit moment geopend tot en met 31 oktober. Subsidies tot 25.000 euro kunnen het hele jaar worden aangevraagd. Bekijk de mogelijkheden op www.qop.nl en bel voor meer informatie 0511 - 760 009. 

Afbeelding
Feest! Heropening Pearle Opticiens Burgum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Noardeast-Fryslân vraagt weer subsidie woningbouw Prins-locatie Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Swalkstiennen permanent te zien bij Observeum in Burgum Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Botanische tulp is bloembol van het jaar Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Enerzjyke Meitinkers van start! Algemeen 23 sep, 19:30
Afbeelding
Startsein voor Friese campagne ‘modder op de weg’ Algemeen 23 sep, 17:00
Afbeelding
Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Noardeast-Fryslân Algemeen 23 sep, 16:08
Afbeelding
Nieuwe verbinding naar Ameland? Dertien alternatieven Algemeen 23 sep, 14:44
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 23 sep, 13:13
Afbeelding
Historische filmdag in Fries Landbouwmuseum op 1 oktober Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Soad belangstelling foar Nij Talint Orkest Tytsjerksteradiel Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Dantumadiel en Noardeast-Fryslân genomineerd voor ‘gouden prokkel’ Algemeen 22 sep, 17:27
Afbeelding
Doch mar mei ‘Priuwerij’ in Húskeamer Wergea Algemeen 22 sep, 16:09