Edwin de Vries (rechts) van Lionsclub Dokkum-Bonifatius reikt de cheque uit aan Dennis Mellink van de stichting Ik Ben Wil.
Edwin de Vries (rechts) van Lionsclub Dokkum-Bonifatius reikt de cheque uit aan Dennis Mellink van de stichting Ik Ben Wil. Foto: ingezonden

Fietstocht brengt 2500 euro op voor stichting Ik Ben Wil

Algemeen

Op zaterdag 28 mei werd de vierde editie van de Lauwersmeer- en Waddentocht georganiseerd door Lionsclub Dokkum-Bonifatius. De fietstocht bracht maar liefst 2500 euro op voor Stichting Ik Ben Wil.

Pittige omstandigheden
De Lauwersmeer- en Waddentocht wordt traditioneel een week voor het Pinksterweekend georganiseerd en is daarmee voor verscheidende wielrenners de perfecte laatste voorbereiding voor de Elfstedentocht. Qua weersomstandigheden vormde de fietstocht in de regio dit jaar ook een goede opmaat naar de Elfstedentocht. Met windkracht 5 en ’s ochtends regen kregen de deelnemers ook tijdens de Lauwersmeer- en Waddenzeetocht te maken met pittige omstandigheden.

Enthousiaste deelnemers
Door deze omstandigheden was het aantal deelnemers logischerwijs lager dan de voorgaande tochten. Toch was organisator Edwin de Vries zeer tevreden met de 210 deelnemers: “De omstandigheden waren toch echt zwaar dit jaar. Vooral de recreatieve fietsers haken dan sneller af. Maar we zagen enorm veel enthousiasme en we hebben erg mooie reacties ontvangen. Over de prachtige route, de geboden service bijvoorbeeld, maar ook dat we elk jaar kiezen weer voor een goed doel!”

Ondanks het lagere deelnemersaantal bracht de tocht toch 2500 euro op voor Stichting Ik Ben Wil. Deze stichting vraagt aandacht voor de ziekte alzheimer en voert lokale projecten uit waarbij de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van deze volksziekte.

Edwin de Vries kijkt enthousiast uit naar volgend jaar. Op zaterdag 20 mei 2023 wordt de vijfde editie van de fietstocht georganiseerd: “We gaan dan weer voor een deelnemersaantal boven de 400 zoals in 2019 en kiezen dan ook weer een lokaal goed doel.” De fietstocht wordt traditioneel uitgezet in het Lauwersmeergebied en de vele historische dorpen in de regio. Start- en finishplaatsen zijn Dokkum en Zoutkamp. Meer informatie is te vinden op de site www.fietstochtlauwersmeer.nl.

Afbeelding
Zeilvereniging Eendracht Maakt Macht Earnewâld viert 150-jarig jubileum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Haarknippen voor beginners in Feanwâlden Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
(video) Meld je nu in Tytsjerksteradiel aan voor Gigasnel glasvezel Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Drachten winnen prijs beste design scholenchallenge Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Mede wegens hoge gasprijs, al het groen uit de Verkooptuin van De Kruidhof met 50% korting. Algemeen 26 sep, 16:58
Afbeelding
Dicky de Haan wint met één punt verschil Iepen Kampioenskip Ielrikjen Earnewâld Algemeen 26 sep, 11:36
Afbeelding
Notaris trekt nieuwe lotnummers voor komende voorstellingen in theater De Colle Algemeen 26 sep, 11:31
Afbeelding
Honderden belangstellenden bij opening Mienskipshûs De Kjellingen en Gezondheidsmarkt Vitamine Ea in Eastermar Algemeen 26 sep, 10:43
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 26 sep, 09:29
Afbeelding
Deze blauwe banen schieten in Friesland als ‘padelstoelen’ uit de grond Algemeen 25 sep, 19:15
Afbeelding
Nipt verlies Broekster Boys bij Pelikaan S: 3-2 Algemeen 25 sep, 19:07
Afbeelding
Voetballers van VV Kollum starten competitie met zege op Zuidhorn Algemeen 25 sep, 19:00
Afbeelding
Eindsprint van korfballers KV De Granaet net niet genoeg Algemeen 25 sep, 18:50