De band Hayfever.
De band Hayfever. Foto: ingezonden

4e editie Bad Billy Blue festival

Algemeen

Zaterdag 11 juni is het weer zover. Badhús in De Westereen organiseert voor de vierde keer een zomers buitenfestival voor jong en oud, inmiddels bekend als het Bad Billy Blue festival. 

De vorige edities waren een groot succes met veel bezoekers. In samenwerking met vereniging Fryske V8 Riders is deze vierde jaarlijkse editie van het Bad Billy Blue festival ook nu weer helemaal gratis toegankelijk. Het BBB festival is een supergezellig country-/bluegrass-/rockabilly-festival met activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er vanaf 14.00 uur verschillende activiteiten zoals schminken, knutselen en er is een springkussen. De Fryske V8 Riders nemen hun ronkende V8-motoren mee, prachtige Amerikaanse auto’s in vele soorten.

In de middag maar zeker ook in de avond kan het publiek genieten van een aantal bands onder het genot van een drankje en een hapje. Ook de gezellige cocktailbar ontbreekt dit jaar niet. De volgende bands staan dit jaar weer te trappelen om op te treden. 

Benno And The Blondies verzorgt vanaf 15.00 uur de muzikale aftrap van het buitenfestival. Deze coverband bestaat uit zangeres Paula Zijlstra, Henri van der Ploeg, Ian Postma, Benno Bos en Rienk van der Pas. Ze spelen covers van onder andere The Animals, Rolling Stones, Guns ’n Roses, Pink Floyd en meer.

The Mudbirds is een grensverleggend bluesduo. Muziekliefhebbers zullen worden verrast door nieuwe originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slide-gitaar-instrumenten. De blues is zowel voor Alan Laws (UK) als voor René Tweehuysen (NL) altijd de basis geweest voor hun muzikantschap. The Mudbirds bestaat sinds 2007 en speelde aanvankelijk eigenzinnige bewerkingen van blues-traditionals, maar al gauw ontstonden er ook eigen nummers. Blues blijft de basis maar hier en daar hoor je duidelijk de invloed van verschillende muziekstromingen zoals bijvoorbeeld wereldmuziek, minimal music, Ierse muziek, Oosterse muziek en bluegrass. Misschien zou je dat ‘world blues’ kunnen noemen.

Tiffany & The Rhythm Boys laat authentieke traditionele Amerikaanse muziek uit de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw horen. De band speelt een mix van rockabilly, rhythm and blues, hillbilly en western swing. Soms ingetogen en intiem, soms uitbundiger, nu en dan opzwepend, maar altijd met liefde en passie voor de muziek. Tiffany is een klassieke schoonheid die je met haar krachtige stem en authentieke verschijning meeneemt terug in de tijd. Geïnspireerd door zangeressen als Patsy Cline, Etta James, Marie Knight en Ann Cole, een ‘Fujiyama mama’ die de coolste kikkers doet dooien.

Sequoia is een viermans-formatie onder leiding van Sieberein Schaaf. Voor de muziekkenners is Sieberein bekend van de band Molstone. In deze setting brengt Sequoia een mix van covers en eigen nummers in de ‘American southern rockstijl’ ten gehore. 

Hayfever brengt een ode aan de swingende jaren ‘50-rock-’n-roll en hippe jaren ‘60-beatmuziek. Van Memphis Tennessee tot Liverpool. Dit zorgt voor een gevarieerd repertoire waarbij de grootste hits worden gespeeld die herkenbaar zijn voor iedereen. Liedjes van Elvis Presley, Chuck Berry, The Beatles, The Rolling Stones, CCR en nog veel meer passeren de revue.

Kortom een gevarieerd festival voor iedereen. 

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 4 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 5 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 6 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 8 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 9 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 10 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen gisteren
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30