The Underground
The Underground Foto: ingezonden

Komende week in De Lawei

Algemeen

De komende week is weer een gevarieerd programma in De Lawei. 

Op 7 mei komen The BlueBirds naar De Lawei met hun nieuwe theatershow ‘Great Big World’ en nemen Leonie Meijer mee als ‘special guest’. Deze waanzinnige zangeressen en songwriters brengen in deze show een ode aan de vrouw en toveren graag een glimlach op je gezicht.

De film ‘C’mon C’mon’ brengt een tedere ode aan de generatie van de toekomst en diegenen die hen opvoeden. In de film ‘Downton Abbey A New Era’ bereidt de familie Crawley zich voor op een nieuw avontuur en reist naar het zuiden van Frankrijk. Voorafgaand of na afloop van Downtown Abbey kun je geheel in stijl komen dineren of lunchen. Beide films zijn deze week meerdere keren te zien.

Na vijftien jaar ‘betrouwbaar’ verslag te hebben gedaan van het laatste nieuws breidt De Speld dit jaar uit naar de toekomst. Op 6 mei staan de ‘journalisten’ van de populaire satirische nieuwssite met een wervelende theatershow in De Lawei. Ook het succesvolle tv-programma Koefnoen gaat spelen in het theater. In De Lawei laten Paul Groot, Jeremy Baker en Owen Schumacher zien dat zij het geraffineerde typeren nog altijd tot in de puntjes beheersen. Op 11 mei spelen zij ‘Koefnoen Live’: raak, herkenbaar en een tikje confronterend.

Bijzondere projecten op locatie
Jongeren uit Drachten verdiepten zich in de geschiedenis van Drachten ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander materiaal de basis van de voorstelling ‘Oorlog Echo’s’ die te zien is op 4 en 5 mei in de buitenlucht.

Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? NITE en De Lawei presenteren ‘The Underground’: een tragikomische, muzikale theatershow over de kunst van het mislukken. De theatershow is te zien van 5 tot en met 22 mei in De Sluisfabriek Drachten.

Voorstellingen en films voor de kleintjes in de meivakantie
We vergelijken, willen ons onderscheiden en gaan de strijd aan met elkaar. En toch zijn en blijven we nietige wezens in een overweldigend universum. Dansgezelschap De Stilte brengt op 6 mei met ‘De Troostprijs (8+)’ een ode aan de menselijke maat. Op 7 mei wordt het één groot muzikaal meezingfeest met ‘Woezel en Pip Sing-a-Long (2+)’. Ze richten samen met hun vriendjes in het publiek de ‘allerleukste club’ ooit op: de vriendjesclub. En bij de vriendjesclub is het altijd feest.

‘De Drekkies’ is de vrolijkste en meest aandoenlijke familiefilm die te zien is op 5 en 7 mei. Zal het de Drekkies met hulp van hun vriendjes Max en Lotta lukken hun nieuwe thuis van de ondergang te redden? Op 8 mei kun je samen met de meest favoriete blauwe egel een spectaculair nieuw avontuur beleven in ‘Sonic The Hedgehog 2’.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 8 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 10 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 10 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 11 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 11 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 13 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 14 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 15 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07