TFS/DOW/Wêz Handich loopt achterstand op in play-offs

Algemeen

Zaterdag 9 april 2022 stond al enige tijd rood omcirkeld in de agenda’s van menigeen die TFS/DOW/Wêz Handich een warm hart toedraagt. Waar bijna alle jeugd- en seniorenteams het zaalseizoen in de afgelopen weken hadden afgesloten, kwam het vlaggenschip van de drie samenwerkende Friese verenigingen juist in de apotheose van de binnencompetitie terecht.

In een succesvol zaalseizoen hadden de man- en vrouwschappen van scheidend hoofdtrainer Jan Jouke Flokstra en diens assistent Harold Jellema twee nacompetitieduels tegen Ritola afgedwongen, waarbij het team met de meeste doelpunten over twee wedstrijden promotie naar de overgangsklasse bewerkstelligt. Om 20.15 uur floot scheidsrechter M. van Veen onder toeziend oog van een in grote getale aanwezig thuis- en uitpubliek voor het startsignaal van de wedstrijd.

De twee teams spelen een vergelijkbaar spelletje waar aanvallend het tempo belangrijk wordt geacht en verdedigend getracht wordt om de tegenstander onder hoge druk te zetten. Dit resulteerde gedurende de eerste helft in een attractieve wedstrijd waarbij geen van beide teams afstand wist te nemen van de ander. Daarnaast waren de belangen voor elke aanwezige voelbaar, doelpunten van zowel de thuis- als de uitploeg werden onthaald door een onwijs kabaal vanaf de tribunes. Met 9-9 als tussenstand had Ritola de mogelijkheid om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar een buitenkansje vanaf de strafworpstip werd zonder succes afgerond. Dit had als gevolg dat de zojuist genoemde tussenstand ook de ruststand bleek.

De beginfase van de tweede helft kende een andere verhouding dan de eerste helft. Ritola, dat overigens onder leiding staat van Niels Tamminga - schoonzoon van Flokstra, tapte uit een geheel ander vaatje. Ondanks een treffer van Aline de Boer liep de thuisploeg uit naar 15-10 voorsprong. Via een time-out en een aantal tactische wijzigingen wist TFS/DOW/Wêz Handich de grip op de wedstrijd deels terug te krijgen, maar Ritola maakte haar status als favoriet in deze fase waar en liet de Drachtstercompagnie/Eastermar/Rottevalle-combinatie nooit terugkomen in de wedstrijd. Met Betty Jansma en Pieterroel Bouwmeester in het veld probeerde de uitploeg om het verschil te verkleinen in aanloop naar de returnwedstrijd, maar Ritola wist uiteindelijk een doelpuntloze fase van zes minuten te verbreken door de 18-14 van afstand door de korf te gooien.

Dit heeft als gevolg dat TFS/DOW/Wêz Handich in haar vertrouwde Dúnoardhal een achterstand van vier doelpunten goed moet weten te maken voordat het eindsignaal klinkt. Een behoorlijke opgave, maar zeker geen onmogelijke op basis van de wedstrijd in Zuidlaren. De Ferwerda-formatie had verdedigend haar zaken goed in orde, maar aanvallend zal zowel het spel als het afrondingspercentage verbetering moeten ondervinden om kans te maken op promotie naar de overgangsklasse. Aanstaande zaterdag zal de thuiswedstrijd tegen Ritola om 20.00 uur van start gaan.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 12 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 14 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 14 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 15 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 15 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 17 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 18 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 19 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07