Het innovatiecentrum van CSG Liudger aan de Splitting in Drachten.
Het innovatiecentrum van CSG Liudger aan de Splitting in Drachten. Archieffoto door Daniel Wenzel

CSG Liudger organiseert (online) Open Dagen

Algemeen

Op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 februari zijn de (online) Open Dagen van CSG Liudger in achtereenvolgens Drachten, Burgum en Waskemeer en nogmaals Drachten. Het is een bijzondere tijd voor groep 7- en 8-leerlingen en hun ouders/verzorgers om zich te oriënteren op een vervolgopleiding.

Het bezoeken van voorlichtingsactiviteiten is de afgelopen periode niet of beperkt mogelijk geweest. “Gelukkig zijn de coronamaatregelen versoepeld, waardoor in ieder geval groep 8-leerlingen toch een kijkje kunnen nemen op het voortgezet onderwijs”, meldt Liudger.

Een deel kan wel komen

“We zijn erg blij dat groep 8-leerlingen de mogelijkheid krijgen om scholen te bezoeken tijdens de Open Dagen. Kinderen moeten de sfeer op een school kunnen proeven, met leerlingen en docenten kunnen praten en een idee krijgen van hoe een schooldag op het voortgezet onderwijs eruit ziet. Uiteraard zagen we het liefst dat alle betrokken kinderen met hun ouders/verzorgers naar de Open Dagen konden komen. Helaas staan de maatregelen dat op dit moment nog niet toe”, aldus bestuurder Joop Vogel van CSG Liudger.

Fysiek overdag

Groep 8-leerlingen zijn ’s middags welkom om een kijkje in de scholen te nemen. Ze krijgen een rondleiding door de school en kunnen vragen stellen aan leerlingen en docenten. Ouders/verzorgers mogen daar vanwege de coronamaatregelen echter niet bij zijn. Mochten de maatregelen nog worden versoepeld, dan zijn ouders/verzorgers alsnog van harte welkom.

‘s Avonds online

Om ook ouders/verzorgers en kinderen die niet bij het kijkje in de school aanwezig kunnen zijn, kennis te laten maken met de scholen, organiseren de scholen ’s avonds een online Open Dag op www.csgliudger.nl/voorlichting. Tijdens de online Open Dag kunnen groep 7-/8-leerlingen samen met hun ouders/verzorgers kijken naar een live-uitzending vanuit de school, online lessen volgen en een (360 graden) tour door de school maken. Ook voor groep 8-leerlingen die ’s middags langskomen, is dit een leuke aanvulling op de dag.

Meer informatie/aanmelden

De (online) Open Dagen vinden plaats op:
dinsdag 1 februari: CSG Liudger Splitting Drachten; woensdag 2 februari: CSG Liudger Waskemeer en CSG Liudger Burgum; donderdag 3 februari: CSG Liudger Raai Drachten en CSG Liudger De Ring (PRO Drachten). Kijk voor de tijden, het programma per school en aanmelden op www.csgliudger.nl/voorlichting

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 11 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 12 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 14 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 14 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 15 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 16 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 17 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21