De 16-jarige invaller Sietze Veenhuizen (roodgroen) in duel met uitblinker Robin Feenstra. Foto: Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 kan hoge verwachting niet waarmaken

Algemeen

’t Fean ’58 uit Surhuisterveen heeft het niet zo met tegenstanders uit De Wâlden. Na het gelijkspel tegen Veenwouden en het verlies tegen Kollum werd zaterdag 6 november een nederlaag geleden tegen het bezoekende Zwaagwesteinde (0-1).

Door Jacob Hielema

De Feansters, tweede op de ranglijst, konden hun hoge positie op de ranglijst niet waarmaken tegen de als tiende geklasseerde tegenstander. Het werd voor de thuisclub een teleurstellende wedstrijd, die goed geleid werd scheidsrechter Pascal Souhuwat.

De Readsjes toonden zich een stugge tegenstander, die weinig weggaven. De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Het spel golfde op en neer. Tot de zestien meter ging het goed, maar beide ploegen misten de creativiteit om gevaarlijke momenten af te dwingen.

Doelman Heidstra beste van ‘t veld

Te veel werd de oplossing gezocht in de lange bal. De passing was onnauwkeurig bij de thuisclub, te gehaast. Wel werden er een aantal corners afgedwongen. “Maar daarin waren we ongelukkig”, zag assistent-trainer André van der Molen. Inderdaad, ze waren te scherp voor het doel en werden een gemakkelijke prooi voor de uitstekende doelman Marvin Heidstra, die zich ook meevoetballend onderscheidde en de beste man van het veld was.

’t Fean ’58 kreeg in de eerste helft nog wel enkele kansen, onder andere door Wibo van der Werff en Bard Pultrum – die in Robin Feenstra een moeilijk te bespelen tegenstander had.

Bijna in eigen doel ‘t Fean ‘58

Zwaagwesteinde creëerde geen enkele echte kans in het eerste bedrijf. De doelman  van ’t Fean ’58 hoefde slechts één keer in actie komen en wel door toedoen van zijn eigen ploeggenoot John Notebomer. Die kreeg de bal verkeerd op het hoofd, waarna Hessel Huisman gestrekt naar de hoek moest om een doelpunt te voorkomen. De 0-0 ruststand was dan ook volkomen logisch.

Invaller Tabak brengt snelheid

In de tweede helft drong ’t Fean ’58 steeds meer aan. Trainer Minno van der Werff bracht de van een blessure teruggekomen Erwin Tabak in, waardoor er extra snelheid in de ploeg kwam. Dit bracht meer gevaar, al stond de verdediging van de bezoekers steeds op de goede plaats.

0-1 in slot wedstrijd

Door het aandringen van de thuisclub kwam er ook meer ruimte voor de bezoekers. De gevaarlijke Jan Eisma eiste een hoofdrol voor zich op. Eerst kon hij nog tot twee maal toe gestuit worden door Frank ten Hoeve en Mayk Numan. Maar in de 82e minuut zette hij voor op Jorrit Hansma, die beheerst de bal binnen tikte: 0-1. Dat werd tevens de eindstand. De laatste tien minuten maakte de 16-jarige Sietze Veenhuizen nog zijn debuut in de hoofdmacht van ’t Fean ’58.

“Zure nederlaag”

Het verlies was een grote teleurstelling voor de thuisclub. “Een zure nederlaag”, vond André van der Molen. “Het zat er vandaag gewoon niet in. Op de bank zeiden we nog tegen elkaar ‘straks valt hij nog aan de andere kant’. En dat kwam ook nog uit. Het was een teleurstellende wedstrijd. Het lag niet aan de inzet. We hadden wel meer balbezit, maar deden daar niet genoeg mee. Maar wij blijven positief”, aldus André van der Molen.

Zaterdag wacht ’t Fean ’58 in de eerste knock-out ronde van de bekercompetitie thuis Oeverzwaluwen.

Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 7 uur geleden
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 8 uur geleden
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 8 uur geleden
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 9 uur geleden
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 10 uur geleden
Tapuit.
Vogels van het Drents-Friese Wold Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Maria le Roy toont de blusinstallatie op één van de beide nieuwe afvalwagens van Smallingerland.
Twee gloednieuwe afvalwagens voor Smallingerland Algemeen 11 uur geleden
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal
Damesafdeling VV Buitenpost breidt uit met tweede elftal Algemeen 13 uur geleden
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 14 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 25 apr, 18:00
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 25 apr, 16:35
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 25 apr, 15:23
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 25 apr, 15:07