Afbeelding
Foto: Ingezonden

WTOC gelukkige winnaar tegen Harkema-Opeinde

Algemeen

De tweestrijd tussen WTOC en Harkema-Opeinde mondde dit weekend uit in een typische 0-0 wedstrijd. Tot de 77ste minuut. Toen zag Nyckle Smeding een van richting veranderd schot achter de kansloze Harkema-goalie André de Graaf dwarrelen. Het eindigde zo in 1-0. Met deze score werden de gastheren rijkelijk bedeeld. In een verre van groots duel verdiende geen van beide ploegen de overwinning.

WTOC kon aandragen dat het enkele krachten, waaronder aanvoerder Berend Jan Prins mistte. Harkema-Opeinde was compleet dus waren er voor de uitploeg geen verzachtende omstandigheden. Voor wat betreft doelrijpe mogelijkheden in het eerste bedrijf is het verhaal snel klaar: die waren er niet. Harkema had iets meer balbezit, maar zodra de Bosk-bewoners de middellijn passeerden haperde het met de creativiteit. De laatste pass was structureel niet goed. Verdedigend daarentegen stond het prima. Dat kan ook van WTOC gezegd worden. Na de pauze had de thuisploeg de wind in de rug. In tegenstelling tot de Harkemasters in helft één, probeerde WTOC meer voordeel hieruit te halen. Gedurende enige tijd was er een klein overwicht voor de thuisploeg. Meer dan een door Chris Hoeksma geblokt schot van Nyckle Smeding zat er gedurende dit overwicht niet in voor WTOC. 

Vlak hierna, er waren al 74 minuten gepeeld, zette Harkema-Opeinde een aardige aanval op. Invaller Geert van der Tuin stuurde met een steekpass Hille Postma het vijandelijke strafschopgebied in. Postma legde de bal breed op de in de pauze ingevallen Ronald van der Wal. Die draaide naar binnen en schoot een metertje over. Zestig tellen later lag de bal aan de andere kant van het veld in de touwen. Een afgeslagen voorzet werd door Nyckle Smeding op doel geschoten. Onderweg werd het leder van richting veranderd. Genoeg om keeper André de Graaf kansloos te maken. Doelpuntenmaker Nyckle Smeding had hierna twee aardige kansen de partij te beslissen, maar faalde. Groter waren de mogelijkheden die Harkema nog kreeg. Geert van der Tuin nam na een hoekschop van Paul van der Heide de bal op pantoffel. Een bij de paal staande WTOC-verdediger verijdelde de gelijkmaker en redde op lijn. In de slotseconden plofte een voorzet van Albert Veenstra over de verdediging bij Ronald van der Wal voor de voeten. Het schot van Van der Wal stuiterde via de onderkant van de lat voorlangs. De prima leidende arbiter Ypma floot direct voor het einde.

Zo vindt Harkema-Opeinde zich na zeven duels terug onderin de middenmoot. Een positie die hoort bij het wisselvallige spel. Wel is het zo dat er tot op heden louter tegen clubs uit het linkerrijtje werd gespeeld. Zo spelend als dit weekend zal het evenwel ook tegen de zwakkere broeders van 4B een zware strijd worden. Gelukkig realiseren de spelers van het groengele vlaggenschip dit zelf maar al te goed. Wat dat betreft mag de trouwe aanhang best wat verwachten over twee weken tegen hekkensluiter GSVV.

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 17 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 17 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 19 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 20 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 22 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23