Bloemist Patricia Kloetstra en Ina Kromkamp.
Bloemist Patricia Kloetstra en Ina Kromkamp. Foto: Actief Media

Pakketterie: unieke dagbesteding en sfeervolle cadeauwinkel

Algemeen

Bij de hoofdingang van Zorgcentrum Berchhiem in Burgum is de Pakketterie gevestigd. Het is niet bepaald een ‘standaardcadeauwinkel’ zoals je die veel in verpleeghuizen ziet. Klanten komen van heinde en verre voor onder andere de bijzondere zijdebloemen en parfums. Daarnaast is de Pakketterie ook een zelfstandige zorginstelling. Apuls Cijfers en Advies is de financiële sparringspartner van dit veelzijdige bedrijf.

Klaas en Ina Kromkamp begonnen de Pakketterie in 2005. Volgens Ina vat de bedrijfsnaam goed samen waar ze voor staan. “Wij bieden een zorgpakket en wij vervaardigen cadeaupakketten.” Samen met hun team geven Klaas en Ina enthousiast zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. “Door de samenwerking met de Kwadrantgroep kunnen wij een unieke, leuke, afwisselende en zinvolle dagbesteding bieden”, zegt Ina. “Hun cliënten kunnen ervoor kiezen om mee te helpen op de verschillende afdelingen. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak zelf hulp nodig en nu kunnen zij iets betekenen voor de bewoners van Berchhiem. Zorgvragers worden zorggevers, daar wordt iedereen blij van!” Cliënten bezorgen onder andere boodschappen, halen en brengen bewoners van en naar het Grand Café en helpen zelf ook mee in het Grand Café.

Cadeauwinkel
De andere tak van het bedrijf is de cadeauwinkel. Hier vind je meer dan 400 verschillende zijdebloemen en kunstplanten- en takken van een hoge kwaliteit. Ina vertelt trots dat klanten uit heel Nederland en zelfs het buitenland afreizen naar Burgum voor de handgemaakte bloemstukken. “Noordwijk, Alkmaar, wij hebben zelfs klanten uit München.”

Daarnaast is de Pakketterie een officieel verkooppunt van TapParfum. Ina noemt dit “topkwaliteit parfum voor een eerlijke prijs”. Ze legt uit dat jij bij Tapparfum alleen voor het product betaalt. “TapParfum werkt niet met dure reclamecampagnes, daarom kunnen ze de prijzen laag houden. Zo kost een flesje van 30 milliliter maar € 12,50. En deze kun je later laten bijvullen voor € 10,00.”

Je kunt in de cadeauwinkel ook terecht voor mooie potten en andere cadeaus. “Op onze Facebookpagina Atelier en cadeaushop de Pakketterie vind je een impressie.” De Pakketterie in Berchhiem op Prins Bernhardstraat 74 in Burgum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Samenwerking met Apuls
Ina is bijzonder te spreken over de samenwerking met Apuls Cijfers en Advies. “Deze verloopt echt uitstekend.” Ze wordt al sinds de opstart van het bedrijf bijgestaan door het administratiekantoor. “Ik ken Nanne van der Veen (red. één van de eigenaren) al jaren. Hij geeft altijd goed advies en heeft ons ook enorm geholpen bij het opstarten van ons bedrijf.”

Wilt u net als Atelier en cadeaushop de Pakketterie een betrokken en betrouwbaar administratiekantoor of zoekt u ondersteuning bij het opstarten van uw bedrijf? Apuls Cijfers & Advies denkt met u mee.

Apuls Cijfers & Advies | Mr. Oppedijk van Veenweg 8a, Burgum | 0511-462075 | www.apuls.nl

Cliënten drinken koffie met Klaas Kromkamp.
De kast met parfums van TapParfum.
Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 9 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 11 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 12 uur geleden
Sjoerd Bakker, begin 1943.
Bijzondere dodenherdenking op 4 mei in Buitenpost Algemeen 14 uur geleden
Kom ook naar de plantjesmarkt!
Plantenmarkt met groenspecialisten en hobbykwekers Algemeen 14 uur geleden
4 Mei Dodenherdenking Beetsterzwaag.
Dodenherdenking Beetsterzwaag Algemeen 30 apr, 16:03
Afbeelding
Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Zaken 30 apr, 14:55
Afbeelding
Lingerie: Een bijzonder stuk kleding Zaken 30 apr, 14:54
Deelnemers van de bevrijdingsloop Burgum
Bevrijdingsloop 5 mei Burgum Algemeen 30 apr, 13:02
Aankondiging elfstedenroeimarathon - 210 roeien in 24 uur
38ste elfstedenroeimarathon 2024 een feit! Algemeen 30 apr, 12:00
Dodenherdenking in Drogeham
Dodenherdenking Drogeham Algemeen 30 apr, 11:00
Repair café Drachten
Repair Café Drachten in Mei Algemeen 30 apr, 10:30
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs Algemeen 30 apr, 09:34