De Alde Feanen
De Alde Feanen Foto: Actief Media

Informatieavond Innovatiehuis Toerisme op 11 oktober in De Pleats

Algemeen

De regio Noordoost-Fryslân heeft nog meer te bieden dan water, watersport en de elf steden. Met het project Innovatiehuis Toerisme wordt er een plek gerealiseerd waar studenten en ondernemers samenwerken aan het vergroten van de regio als toeristische bestemming. Op 11 oktober is er in Restaurant en Partycentrum in Burgum een informatieavond over het project. Alle toeristische ondernemers en andere mensen die zich betrokken voelen bij de regio zijn hier van harte welkom.

In het Innovatiehuis Toerisme ontstaan vijf verschillende routes, op basis van vijf streekkenmerken: Nationaal park Lauwersmeer, Nationaal park De Alde Feanen, Nationaal Landschap De Noardlike Fryske Wâlden, Werelderfgoed Waddenzee en de stad Dokkum. In deze toeristische routes wordt door digitale innovatie het verhaal verteld over de locatie waar je aanwezig bent. Met een app kunnen bezoekers en inwoners van de provincie via hun smartphone historische wandel-, fiets-, auto- en vaarroutes beleven: de regio zit vol verhalen en deze verhalen worden nóg interessanter wanneer je op de locatie aanwezig bent. 

De inmiddels beschikbare app MeAR Fryslân, gratis te downloaden via de App store of de Google Play store, beschikt over ongeveer 25 verschillende routes in Fryslân. Op dit moment zijn er nog maar drie routes in de regio Noordoost-Fryslân (Ferwert, Achtkarspelen en Dokkum). Vanuit het Innovatiehuis Toerisme wordt dit flink uitgebreid. Het project heeft een subsidie vanuit de Versnellingsagenda ontvangen van 202.125 euro. “Wij zijn blij met de bijdrage vanuit de Versnellingsagenda. Met vijf enthousiaste ondernemers uit Noordoost-Fryslân werken wij aan verbinding van wâlden, wetter, Wad en ‘MeAR’”, aldus Klaas Veenstra, projectleider vanuit Veenstra Reizen. 

De andere vier ondernemers zijn: Bouwe Veenstra (Veenstra Reizen/B&K Reizen), André Adema (iLikeMedia Group), Tjitske Swierstra (MeAR Media) en Geesje Duursma (Restaurant en Partycentrum De Pleats/Duursma Advies). Zij nodigen u graag uit om mee te denken over de invulling van de routes en om letterlijk en figuurlijk de verbinding te zoeken. De informatieavond begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via innovatiehuistoerisme@gmail.com

De input van deze avond wordt op 9 november bij de regio-avond van Stichting RegioMarketing Toerisme (RMT) gepresenteerd om voor het seizoen 2022 uitgewerkt en opgeleverd te worden. Het Innovatiehuis Toerisme wordt daarnaast ondersteund door de streekmerken, Koninklijke Horeca Nederland, Friesland College, Noorderpoort en Toerisme collectief Fryslân.

Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 15 uur geleden
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 19 uur geleden
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 21 uur geleden
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 21 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 22 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen gisteren
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen gisteren
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 4 mei, 08:30
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30