Van links naar rechts voor het Maxima Centrum: Irma Zijlstra (Assurantiebedrijf Zijlstra), Ronald Zijlstra (Oké-PC IT), Jelle Wiebe Zijlstra (Assurantiebedrijf Zijlstra), Dirk van der Woude (IntegriPro B.V.) en Kees Noppert (Maxima Centrum).
Van links naar rechts voor het Maxima Centrum: Irma Zijlstra (Assurantiebedrijf Zijlstra), Ronald Zijlstra (Oké-PC IT), Jelle Wiebe Zijlstra (Assurantiebedrijf Zijlstra), Dirk van der Woude (IntegriPro B.V.) en Kees Noppert (Maxima Centrum). Foto: Actief Media

Eerste Burgumer Cyber Info Avond op 23 september

Algemeen

Voor veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn cyberrisico’s een ver-van-mijn-bed-show. Vier Burgumer ondernemers waarschuwen echter dat hackers het niet alleen op grote bedrijven hebben voorzien. Op 23 september organiseren zij daarom in het Maxima Centrum in Burgum de eerste Burgumer Cyber Info Avond.

Ronald Zijlstra van Oké-PC IT houdt zich vooral bezig met de technische aspecten van cyberveiligheid. Hij weet dat ook veel Friese bedrijven wel eens slachtoffer zijn geweest van een cyberaanval. “Ik heb het bij veel bedrijven zien gebeuren. Alleen zullen ze dat niet aan de grote klok hangen.” Dirk van der Woude van IntegriPro B.V. herkent dat. Met zijn bedrijf geeft hij ondernemers praktische oplossingen om de cyberweerbaarheid te vergroten. “Ieder bedrijf wil een betrouwbare partner zijn. Een hack kan leiden tot reputatieschade.”

Jelle Wiebe en Irma Zijlstra van Assurantiebedrijf Zijlstra adviseren dagelijks bedrijven over hoe ze zich het beste kunnen verzekeren tegen cyberrisico’s. Zij zien het ontstaan van een claimcultuur. Irma Zijlstra: “De aansprakelijkheid gaat ver. Daar staan veel ondernemers niet bij stil.” Jelle Wiebe vult aan: “Liggen door een lek bij jou persoonsgegevens op straat, dan kun je claims verwachten.”

Cyberveiligheid is een pittig onderwerp, maar Kees Noppert van het Maxima Centrum benadrukt het laagdrempelige karakter van de avond. “Wij gaan niet belerend het vingertje heffen. Het wordt echt een informatieve avond.”

Opgeven voor de Burgumer Cyber Info Avond kan via: www.maximacentrumburgum.nl/1e-burgumer-cyber-info-avond. Geef je ook op als je niet op 23 september kunt, maar wel geïnteresseerd bent. Mogelijk wordt er een tweede avond georganiseerd. Deelname is gratis.

Actueel

Afbeelding
Oude Rabobank officieel omgedoopt tot gezondheidscentrum De Bank Burgum Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Vwo-leerlinge Marije Reitsema van het Lauwers College Buitenpost alleswinnaar van de Klassieke Olympiaden Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Officiële opening Ruurd Wiersma Museum uitgesteld Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Fietspad over Afsluitdijk 2 juli open voor Waddentocht De Luchtfietsers Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Vorig jaar 13% meer boetes in Friesland voor rijden onder invloed Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Afvalparade tijdens Grote Rekendag Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
(video) Zijn dit de toekomstige bruggenbouwers, bouwvakkers of automonteurs van Friesland? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Dubbelconcert door vocal groups Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Quatrebras van donderdag 30 maart 09.00 uur tot en met zondag 2 april 17.00 uur afgesloten Algemeen gisteren
Afbeelding
Museum Dokkum viert 60-jarig jubileum in Admiraliteitshuis Algemeen gisteren
Afbeelding
Fiets mee over Friese klinkerwegen Algemeen 29 mrt., 13:00
Afbeelding
Fondsenforum voor de Friese Mienskip Algemeen 29 mrt., 09:30
Afbeelding
(video) Het Veenhoop Festival is een feest voor alle generaties Algemeen 29 mrt., 08:30
Afbeelding
(video) In klassieke vervoering: muzieklezing Rachmaninov Algemeen 29 mrt., 07:30
Afbeelding
College van Dantumadiel stelt voor energietoeslag uit te breiden Algemeen 28 mrt., 19:19
Afbeelding
Open Huis met Grote Opruiming in Hallum Algemeen 28 mrt., 16:00