Afbeelding
Foto: Ingezonden

Voedselbank Dokkum en Albert Heijn organiseren samen een inzamelingsactie

Algemeen

Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen tot en met 17 jaar die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3% (36.858 kinderen). Speciaal voor deze kinderen, start in Dokkum op 4 september een grote landelijke actie gericht op het ontbijt: ‘Op een lege maag kun je niet leren’. De actie is in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. 

Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen. Op ah.nl/doneren staat de lijst met Albert Heijn winkels die deelnemen aan deze actie met de voedselbank.

Over Voedselbanken Nederland
De doelstelling van de voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer. De voedselbank heeft in 2020 ruim 50 miljoen producten uitgedeeld. Het werk wordt gedaan door bijna 13.000 onbetaalde vrijwilligers.

Voedselbank Dokkum en Albert Heijn Dokkum doen mee
Ook in de Noardeast-Fryslân is sprake van armoede, van huishoudens die door diverse omstandigheden niet in staat zijn dagelijks een maaltijd op tafel te zetten. In Dokkum en omstreken gaat het om ongeveer 60 huishoudens, per gezin bestaande uit zo’n 180 personen, waaronder veel kinderen.

Voedselbank Dokkum steunt samen met haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door tweewekelijks voedsel te verstrekken uit gedoneerde middelen. Klanten kunnen in de winkel lang houdbare (ontbijt)artikelen aanschaffen en doneren aan de voedselbank. 

Kom in actie voor de voedselbank!
Vrijwilligers bieden op zaterdag 4 september tussen 9.00 en 16.00 uur dit lijstje in de winkel aan en beantwoorden graag alle vragen. Bij het verlaten van de kassa’s van Albert Heijn treft u medewerkers van de Voedselbank om de donatie in ontvangst te nemen. De actie start dus op zaterdag 4 september en duurt zolang als mogelijk maar tot uiterlijk 12 september.

Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 15 uur geleden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 15 uur geleden
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 17 uur geleden
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 18 uur geleden
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 20 uur geleden
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45
Veertien jaar Gemeente Smallingerland op film
Première Drachten Journaals Algemeen 3 mei, 15:22
Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 3 mei, 14:03
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 3 mei, 12:30
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 3 mei, 11:07
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 3 mei, 10:03
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 3 mei, 08:23