Spelers van Korfbalvereniging Veenwouden en KV Lemmer 2 in duel tijdens het jubileumtoernooi.
Spelers van Korfbalvereniging Veenwouden en KV Lemmer 2 in duel tijdens het jubileumtoernooi. Foto: Meint de Vries

Een gouden jubileum voor Korfbalvereniging Veenwouden

Algemeen

Maandag 16 augustus 2021: op een stormachtige avond staat de selectie van KV Veenwouden voor het eerst weer op het veld na de zomerstop. Op de kop af bestaat de korfbalclub maar liefst vijftig jaar. De laatste voorbereidingen voor een geheel jubileumjaar zijn nog in volle gang. Omdat de huidige tijden nog altijd onzeker zijn, heeft de jubileumcommissie besloten om er een geheel jubileumjaar van te maken!

Vijftig jaar geleden werd de huidige korfbalclub in Feanwâlden opgericht. Dit na het opheffen van een eerdere korfbalclub in het dorp, genaamd N.S.L (Nea sitte litte). Na een oproep in het Doarpskompas is er een oprichtingsvergadering gehouden en op 16 augustus 1971 werd KV Stormvogels geboren. Omdat er al meerdere clubs in Feanwâlden waren met deze naam, is deze clubnaam al snel gewijzigd naar KV Veenwouden.

Afgelopen zaterdagmiddag 21 augustus trapte de vereniging af met een zonnig toernooi, waar verschillende korfbalclubs, ook buiten onze regio, aan mee deden. Daarnaast waren er voor de jeugdleden verschillende jeugdactiviteiten op de vrijdagavond en zaterdagochtend georganiseerd.

Tijdens het toernooi werden in twee poules wedstrijden gespeeld, met voor KV Veenwouden twee teams op papier. In poule A ging korfbalvereniging DSO uit Alkmaar er met de winst vandoor. In poule B was de beker voor KV Lemmer 2.

De dag werd afgesloten met een feestelijke verloting en een gezamenlijke barbecue voor de spelers en vrijwilligers van Veenwouden.

Verder in het jaar zal het jaarlijkse mixtoernooi in december ook in het teken van het jubileum staan. Tijdens dit toernooi wordt onder andere een jubileumboek gepresenteerd en uitgedeeld. Tot slot zal er in mei 2022 een groot feest plaatsvinden om het jubileumjaar groots af te sluiten.

De club kijkt uit naar een prachtig jubileumjaar met verschillende activiteiten en hoopt dat alle (oud) leden met veel enthousiasme mee zullen doen! Ook nieuwe leden zijn van harte welkom. Zij kunnen zich melden via het aanmeldformulier op de website: korfbalveenwouden.nl/word-lid. Binnenwandelen tijdens één van de trainingen is ook altijd mogelijk. Trainingstijden staan ook op de website vermeldt.

Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 6 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 8 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 9 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 10 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 11 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 12 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Groenmarkt bij de Tropische Kas Algemeen 14 uur geleden
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 15 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 4 mei, 20:33
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 4 mei, 16:30
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 4 mei, 14:36
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 4 mei, 13:43