'Wat moai!' is de naam van een campagne van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Met mooie foto's kun je een verrekijker winnen.
'Wat moai!' is de naam van een campagne van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Met mooie foto's kun je een verrekijker winnen. Foto: Ingezonden

Fotowedstrijd Noardlike Fryske Wâlden

Algemeen

Wie maakt een mooie foto van de Noardlike Fryske Wâlden? De vereniging Noardlike Fryske Wâlden start met een fotoactie. Wie vóór 1 september a.s. een mooie foto instuurt van het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden kan mooie prijzen winnen, onder andere een verrekijker.

Omdat een foto vaak meer zegt dan duizend woorden, wil de vereniging zo aantonen hoe prachtig het gebied met de bijzondere natuur is en hoe je daarvan kunt genieten.

Kleinschaligheid is uniek

De Noardlike Fryske Wâlden vormen het meest kleinschalige coulissenlandschap van westelijk en midden-Europa, met duizenden kilometers aan elzensingels en houtwallen en honderden pingo’s. Dat zijn ronde poeltjes, ontstaan in de IJstijden.

Dit landschap leent zich buitengewoon goed om foto’s te maken. Maar ook het open weidegebied is bijzonder fotogeniek. “Veel mensen en bezoekers genieten van onze mooie omgeving. Met de foto’s kunnen nog meer mensen zien hoe prachtig ons landschap is”, aldus voorzitter Albert van der Ploeg, van vereniging Noardlike Fryske Wâlden. “Tegelijkertijd willen we mensen er op wijzen dat onze leden, bijna 800 boeren en particulieren, dit landschap onderhouden.”

‘Wat Moai!’

De fotoactie maakt onderdeel uit van de campagne ‘Wat Moai!’. Daarmee vraagt de vereniging Noardlike Fryske Wâlden steun voor het onderhoud van het landschap. Het is ook een uitnodiging om vriend van de vereniging te worden. Foto’s kunnen op sociale media worden geplaatst met de hashtag #watmoai! en het taggen van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden.

Yotube-filmpje

Een digitaal bericht sturen kan ook: info@noardlikefryskewalden.nl. De makers van de mooiste foto’s maken kans op een professionele verrekijker of een schitterend fotoboek van de Noardlike Fryske Wâlden. Meer informatie over de winactie en de campagne is te vinden op www.watmoai.nl. Het campagnefilmpje is te bekijken op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=sFkx5Md0gyM

Afbeelding
“Mei keallen by har memmen mear harmony” Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Halloween bij de Wrottersploech Algemeen 1 okt, 15:14
Afbeelding
Burgemeester Jan Rijpstra opent JIMMY’S Sportsclub in Drachten Algemeen 1 okt, 14:18
Afbeelding
Wâldsang informatieavond met concert Algemeen 1 okt, 13:00
Afbeelding
Bevolkingsonderzoek borstkanker: het onderzoekscentrum staat in Kollum Algemeen 1 okt, 09:43
Afbeelding
Burumse Wilma Mulder terug uit Oekraïne: “Snel meer hulp nodig” Algemeen 1 okt, 08:30
Afbeelding
Brandweer haalt jong katje uit woning bij keukenbrand Gerkesklooster Algemeen 30 sep, 20:45
Afbeelding
Basisschool It Skriuwboerd eerste ‘DrinkWater’-school in Achtkarspelen Politiek 30 sep, 15:47
Afbeelding
FUMO beschermt grondwater met op afstand bestuurbare boot Algemeen 30 sep, 15:00
Afbeelding
Harsta State in Hegebeintum binnenkort geopend voor publiek Cultuur 30 sep, 14:17
Afbeelding
Fotoshoot Friesian Horse kalender in Dokkum Algemeen 30 sep, 09:43
Afbeelding
‘Nieuw maaibeleid’ vergt 50.000 euro Algemeen 30 sep, 09:39
Afbeelding
Dertig miljoen euro voor nieuwbouw in Smallingerland? Algemeen 29 sep, 17:38